GNUSNE OPTUŽBE PROTIV SLAVNE PEVAČICE: Terala plesačice da dodiruju STRIPTIZETE, pretila im OTKAZOM zbog kilaže, a to nije NAJGORE
Foto: Roberto Finizio/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

PODNELE TUŽBU

GNUSNE OPTUŽBE PROTIV SLAVNE PEVAČICE: Terala plesačice da dodiruju STRIPTIZETE, pretila im OTKAZOM zbog kilaže, a to nije NAJGORE

Pop kultura -

Plesačice Arijana Dejvis, Kristal Vilijams i Noel Rodrigez optužile su američku pevačicu Lizo (pravo ime joj je Melisa Vivijen Džeferson) za seksualno zlostavljanje i stvaranje neprijateljskog radnog ambijenta, piše The Guardian.

U tužbi koju su Dejvis, Vilijams i Rodrigez predale u utorak stoji da su nekoliko puta u periodu između 2021. i 2023. bile žrtve seksualnog, rasnog i verskog zlostavljanja.

Lizo
foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Njih tri tvrde da je Lizo jednu plesačicu prvo kritikovala jer se navodno ugojila, a zatim i vređala, a na kraju i otpustila jer je snimala sastanak.

Prema tužbi, Lizo je drugu plesačicu navodno terala da u jednom noćnom klubu u Amsterdamu dodiruje nagu izvođačicu i nekoliko plesačica podvrgnula "vrlo bolnoj" 12-časovnoj audiciji nakon što ih je lažno optužila da su na radnom mestu konzumirali alkohol.

Lizo
foto: Profimedia

U tužbi stoji i da je menadžerka pevačičinih plesačica Širlin Kvingli drugim izvođačima nametala svoja hrišćanska uverenja i omalovažavala one koji su se upuštali u seks pre braka. Istovremeno, Kvigli je simulirala oralni seks i govorila o lascivnim seksualnim maštarijama i devičanstvu jedne od plesačica.

U tužbi ne piše da li je Lizo znala za to što je Kvingli radila, ali plesačice koje su je utužile veruju da je znala za pritužbe koje su upućene na njen račun.

- Način na koji su se Lizo i njeni ljudi ophodili prema izvođačima kosi se sa svime za šta se Lizo javno zalaže. Privatno, ona plesačicama spočitava njihovu težinu i omalovažava ih na ilegalan i demorališući način - rekao je advokat Ron Zambrano, zastupnik plesačica Arijane Dejvis, Kristal Vilijams i Noel Rodrigez.

Predstavnici pjevačice nisu komentirali tužbu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:40

NUĆI MI JE SUPER LIK, PRIMETILI SMO SE NA NASTUPU I SAMO GLEDALI! Maja Marinković bacila oko na repera: Trenutno sam slobodna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja