OGLASILA SE PEVAČICA NAKON TEŠKIH OPTUŽBI ZA ZLOSTAVLJANJE: Zbog odgovora navukla još veći GNEV i izazvala novi SKANDAL
Foto: Profimedia

da li je moguće?!

OGLASILA SE PEVAČICA NAKON TEŠKIH OPTUŽBI ZA ZLOSTAVLJANJE: Zbog odgovora navukla još veći GNEV i izazvala novi SKANDAL

Pop kultura -

Tri plesačice američke zvezde Lizo podnele au krivičnu prijavu i optužile je za zlostavljanje, a ona se oglasila saopštenjem.

Lizo
foto: Profimedia

Rekla je da plesačice lažu.

"Ovih nekoliko dana bilo je neverovatno teško i veoma razočaravajuće. Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj lik je kritikovan. Obično odlučim da ne odgovorim na lažne optužbe, ali ove su previše nečuvene da im se ne bih posvetila pažnju. Ove senzacionalističke priče dolaze od bivših radnica koje su već javno priznale da im je rečeno da je njihovo ponašanje na turneji neprimereno i neprofesionalno.

Kao umetnica, oduvek sam bila vrlo strastvena prema onome što radim. Svoju muziku i svoje nastupe shvatam ozbiljno jer na kraju dana samo želim da iznesem najbolju umetnost koja predstavlja mene i moje obožavaoce", započela je.

"Uz strast dolaze naporan rad i visoki standardi. Ponekad moram da donosim teške odluke, ali nikad mi nije namera da učinim da se iko oseća nelagodno ili da se ne ceni kao važan deo tima.

Nisam ovde da bi me gledali kao žrtvu, ali isto tako znam da nisam negativac kakvim su me ljudi i mediji prikazivali zadnjih dana. Vrlo sam otvorena u svojoj seksualnosti i izražavanju, ali ne mogu da prihvatim ili dopustim ljudima da iskoriste tu otvorenost kako bi od mene napravili nešto što nisam. Ne postoji ništa što shvatam ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo kao žene u svetu.

Lizo, Gremi 2023
foto: AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Znam kakav je osećaj biti svakodnevno sramoćen i apsolutno nikad ne bih kritikovala ili otpustila zaposlenu zbog njene težine. Povređena sam, ali neću dopustiti da ovo zaseni dobro delo koje sam učinila u svijetu. Želim da zahvalim svima koji su mi pružili podršku kako bi me podigli u ovom teškom trenutku", rekla je Lizo.

Jedni su je podržali u komentarima, dok su drugi oštro osudili njen "bedan" i "jadan" izgovor sa napomenom da joj je trebalo dva dana za ovakvo sramno objašnjenje.

Lizo
foto: Roberto Finizio/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da podsetimo, tri plesačice su tužile Lizo za seksualno zlostavljanje, rasnu diskriminaciju i stvaranje neprijateljskog radnog ambijenta, 24-godišnja Arijana Dejvis i 26-godišnja Kristal Vilijams, rekle su da Lizo ne živi u skladu s uverenjima koja promoviše, piše The Guardian.

Arijana Dejvis i Kristal Vilijams u tužbi su iznele da su nakon svega otpuštene, dok je treća devojka Noel Rodrigez sama dala otkaz jer nije mogla da podnese Lizino sramotno ponašanje i tretiranje zaposlenih.

Dejvis je rekla da ju je pevačica zadirkivala zbog telesne težine iako u javnosti promoviše tzv. telesnu pozitivnost i uključivost.

Dejvis je rekla da je u jednom noćnom klubu prisiljavana da dotakne grudi nage izvođačice, te da je Lizo druge podsticala da uzvikuju ime plesačice. "Vikanje je postajalo glasnije i grublje. Od vidno uznemirene gospođe Dejvis tražilo se da uspostavi kontakt s izvođačicom", stoji u tužbi.

Dejvis je CBS-u rekla da joj je u tom trenutku bilo strašno neprijatno.

Plesačice Dejvis i Vilijams rekle su da nisu ranije istupile jer su se bojale da će ostati bez posla. Vilijams je na kraju otpuštena u čekaonici jednog hotela.

Lizo
foto: RW/MPI / Capital pictures / Profimedia

"Nisam mogla da se pomirim s činjenicom da se to događa iza scene... (Lizo) na neki način ne živi u skladu s idejama koje promoviše", rekla je Vilijams.

Uz njih dve, tužbu je podnela i treća plesačica Noel Rodrigez. Ona je rekla da ju je menadžerka pevačičinih plesačica Širlin Kvigli naterala da povede grupnu molitvu iako nije bila religiozna osoba.

"Premda formalno niste morali da učestvujete u tim molitvama, vrlo je brzo postalo jasno da morate", stoji u tužbi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:56

ODMORIĆU SE KAD UMREM! Mladi glumac osim snimanja radi još puno drugih, različitih poslova! Odao tajnu kako sve postiže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track