DAJANA JU JE POGLEDALA PRAVO U OČI I TRAŽILA SVOG MUŽA NAZAD: Ljubavnica Kamila joj je tako BAHATO ODBRUSILA da se i dalje pamti
Foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

VEČNI LJUBAVNI TROUGAO

DAJANA JU JE POGLEDALA PRAVO U OČI I TRAŽILA SVOG MUŽA NAZAD: Ljubavnica Kamila joj je tako BAHATO ODBRUSILA da se i dalje pamti

Pop kultura -

Ljubav princeze Dajane i kralja Čarlsa III godinama intrigira javnost, ali neke su stvari još uvek obavijene velom tajne. Ledi Di bila je žena ispred svog vremena, koja je rušila sve predrasude i nije želela da živi po tuđim pravilima. S druge strane, Čarls je zauvek bio u njenoj senci, što ga je od početka dovodilo do ludila, a navodno im je stvaralo velike probleme u braku.

Otkako su uplovili u bračne vode, sve se klimalo. Sin kraljice Elizabete II, čini se, nije znao da ceni damu koju je imao uz sebe, a ona je očarala ceo svet. Srce mu je ukrala bivša devojka Kamila, koju ni nakon raskida nije prestao da voi, a s kojom je bio u vezi gotovo sve vreme koje je proveo u braku s Dajanom.

princeza Dajana, kralj Čarls
foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Priča se da su Čarls i Kamila noć pre njegovog venčanja proveli u suzama, a da je i sama Dajana načula određene razgovore između ljubavnika. Kamila se čak drznula da na Čarlsovo venčanje dođe u belom, a Dajana je kasnije priznala da ju je tražila među ljudima kada je ušla u katedralu.

Pokazalo se da je ljubavnica ipak pobedila i da Čarls od nje nije mogao da se odvoji celog života, a Dajana je digla ruke od njihovog braka. Međutim, pre toga, ipak se trudila da učini sve što je u njenoj moći da zadrži supruga.

U intervjuu s Endruom Mortonom Dajana je otkrila sve o noći kad je odlučila da se direktno sukobi s Kamilom. Bilo je to na jednoj zabavi osamdesetih, a Dajana je taj sukob detaljno opisala.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Ušla sam u kuću i prvi put pružila ruku Kamili. Pomislila sam da sam to prebolela. Svi smo bili gore na spratu i čavrljali, a odjednom sam primetila da Kamila i Čarls nisu bili gore", pričala je princeza.

"Znači, ovo me uznemirava. Pa, idem dole i znam s čim ću se suočiti. Pokušavaju da me spreče da siđem dole: 'Dajana, ne idi tamo.' 'Moram da pronađem svog muža.' Sišla sam dole i tamo je vrlo srećan mali trio koji se zabavlja. Kamila, Čarls i još jedan čovek kog zapravo ne poznajem razgovaraju", opisala je ona.

Princ Čarls, Princeza Dajana
foto: Profimedia

Nakon što je prišla grupi, princeza je zamolila Kamilu da razgovaraju nasamo. "Dobro sam razmislila, ovo je tvoj trenutak", rekla je u Dajana.

"Tako sam otišla do njih, sela i pridružila se razgovoru kao da smo najbolji prijatelji i rekla: 'Kamila, volela bih da razgovaram s tobom ako je moguće'. I bilo joj je stvarno neprijatno, pa je spustila glavu i rekla, 'O da, u redu.' Rekla sam dvojici muškaraca: 'U redu, ljudi, samo ću nakratko porazgovarati s Kamilom i vraćam se za minut.' Oni su gledali uvis kao kokoške bez glave, a ja sam mogla da osetim da se gore sprema pravi pakao dok su se pitali šta ću da uradim.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Pitala sam je da li želi da sedne, pa smo sele, a ja sam bila prestravljena od nje i samo sam joj rekla: 'Kamila, samo želim da znaš da tačno znam šta se događa.' A ona je rekla: 'Ne znam o čemu govoriš.' Rekla sam: 'Molim te, nemoj da me tretiraš kao da sam idiot. Znam šta se događa između tebe i Čarlsa i samo želim da znaš'.

Princeza je tada ponovila Kamilin navodni odgovor koji je glasio: "Imaš sve što si ikada želela. Svi muškarci na svetu su zaljubljeni u tebe. Imaš dvoje predivne dece. Šta više možeš da poželiš', a Dajana je tvrdila da je odgovorila: "Želim svog muža."

princ Čarls, princeza Dajana, kraljica Elizabeta
foto: PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia

Čarls se navodno jako naljutio kad je saznao za taj razgovor, a Dajana je priznala da je zbog toga plakala kao nikad ranije.

Ipak, ništa nije moglo da stane na put ljubavi između Čarlsa i Kamile. U novembru 1992. procurili su snimci njihovih privatnih telefonskih razgovora, a mesec dana kasnije objavljeno je da se Čarls i Dajana razvode.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls, kraljica Elizabeta
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

1994, dve godine nakon razvoda od Dajane, Čarls je priznao da mu je Kamila bila ljubavnica, ali je isticao da je svojoj supruzi bio veran sve dok "nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnosti". Iduće godine zvanično su se razveli i Kamila i njen suprug Endru, iako su već u to vreme dve godine živeli razdvojeno.

Na njihovu vezu je definitivno uticala i tragična smrt princeze Dajane, a sa sinovima ju je zvanično upoznao tek godinu dana kasnije. Vezu su još neko vrijeme krili, a prvi put su se zajedno pojavili u javnosti na 50. rođendanu njene sestre u hotelu Ritz u Londonu.

princ Čarls, princeza Dajana, kraljica Elizabeta
foto: Photonews Scotland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Kamili u početku ni blizu nije bila tako naklonjena kao kasnije, te je čak odbila da prisustvuje Čarlsovom pedesetom rođendanu ako Kamila bude tamo. Trebalo joj je vremena da malo omekša prema svojoj budućoj snaji, pa su Čarls i Kamila zajednički život započeli tek 2003.

Budući da je Kamila bila upamćena kao ljubavnica s kojom je Čarls varao omiljenu princezu Dajanu, najava njihove veridbe nije bila baš dobro prihvaćena u britanskoj javnosti. Ipak, venčali su se u aprilu 2005, samo dva meseca nakon objave veridbe. Radilo se o civilnoj ceremoniji, a kum im je bio princ Vilijam. Venčanju je prisustvovao Kamilin bivši suprug, ali ne i kraljica i princ Filip.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kraljica je tek sedam godina kasnije Kamili dodelila prvu kraljevsku titulu, a nakon proslave 10. godišnjice braka Kamila se pridružila celoj kraljevskoj porodici na balkonu Bakingemske palate.

Početkom prošle godine kraljica Elizabeta je nekad omraženoj snaji ipak otvorila put do prestola. Tad je u iznenadnom saopštenju javnosti otkrila da želi da Kamila ima titulu kraljice kad Čarls dođe na presto, a to se i obistinilo, pa je nekadašnja prinčeva ljubavnica stajala uz njega na krunisanju i postala kraljica pratilja.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:16

KRALJ MILUTIN JE DAVAO KILO ZLATA IZ NAŠIH RUDNIKA ZA KILO FARBE Kastratović: Sada sva prirodna bogastva poseduju NATO agresivci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track