GOVORILI JOJ DA JE OČAJNA BABA, A ONDA IM ONA BRUTALNO UZVRATILA: Golišave fotke bivše manekenke SRUŠILE mreže, svi RASPAMEĆENI
Foto: Printscreen/Instagram

ovo je njen odgovor

GOVORILI JOJ DA JE OČAJNA BABA, A ONDA IM ONA BRUTALNO UZVRATILA: Golišave fotke bivše manekenke SRUŠILE mreže, svi RASPAMEĆENI

Pop kultura -

Polina Poriškova, bivša manekenka i supermodel, suočila se s komentarima "ejdžista" nakon što je podelila fotografije u bikiniju na društvenim mrežama. Neki su čak otišli toliko daleko da su je nazvali "očajnom babom". Kao odgovor, prenela je osnažujuću poruku o telesnoj pozitivnosti i ljubavi prema sebi.

Polina Poriškova rođena 1965. godine, započela je svoje manekensko putovanje sa samo 15 godina. Bila je na naslovnicama mnogih prestižnih časopisa. Osim manekenstva, pojavila se u raznim filmovima, TV emisijama i muzičkim spotovima. U poslednje vreme stekla je priznanje za svoje iskreno pisanje koje potiče na razmišljanje, pokrivajući teme poput standarda lepote, tuge i gubitka.

Deli fotke u bikiniju i sa 57 godina

Sa svojih 57 godina, Polina izazvala je društvene norme ponosno pozirajući i deleći fotografije u bikiniju na društvenim mrežama. Neustrašivo kritikuje ejdžističke stavove, ističući da godine nikoga ne bi trebalo da ograničavaju u izražavanju.

Uprkos tome što se suočava s negativnim komentarima, i dalje je ostala pri svome, boreći se protiv stereotipa i ružnih komentara kao što su "očajna baba" ili tvrdnji da je “prestara da to radi”.

Tokom 28-godišnjeg braka s Rikom Ocasekom, legendarnog frontmena grupe The Cars, Polina, otvoreno je priznala da je njihova veza imala uspona i padova. U jednom intervju otkrila je da su doživeli razdoblja otuđenja pre njegove smrti 2019. godine. Iskreno je govorila o njihovim izazovima, deleći da su se postupno udaljili, manje komunicirali, a on je prestao pokazivati želju za njom.

Porišova je takođe otkrila svoje sumnje u starenje, izrazivši:

- Kada sam ušla u kasne 40-e i rane 50-e, mislim da sam shvatila, možda mu se ne sviđam jer starim.

Uprkos tim izazovima, naglasila je ljubav i povezanost koju su delili i nastavila je poštovati Ocasekovo sećanje od njegove smrti.

Polina slavi starenje

Sada se Polina Poriškova strastveno zalaže za slavljenje starenja i potpuno prihvatanje prirodnog procesa starenja. Čvrsto stoji iza svoje odluke da se ne podvrgne plastičnim operacijama ili kozmetičkim poboljšanjima, izražavajući:

- Moja želja je da budem prirodna starija žena.

Štaviše, Poriškova ceni fizičke znakove starenja, posmatrajući ih kao prelep zapis iskustava i priča koje su oblikovale njen život. U 57. godini svoje lice vidi kao zadivljujući roman koji govori o bogatoj istoriji njenog putovanja.

Osim svojih ličnih izbora, Poriškova se snažno zalaže za promjenu stavova društva prema starenju. Ističe značaj žena koje prihvataju svoje godine i ponosno pokazuju svoja postignuća. Čvrsto veruje u to da starenje postane kul i podstiče više žena da istupe i ponosno izjavljuju:

- Pogledajte što radim u svojim godinama!

Kroz vlastiti primer i zagovarački rad, Porškova je postala snažan glas u pokretu za redefinisanje starenja i promovisanje ljubavi prema sebi u bilo kom životnom dobu.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:37

NAJMANJE 5 GODINA MLAĐE NAKON OVIH TRETMANA! Dr Tamara Todorović objasnila kako da zaustavimo i usporimo STARENJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track