ŽELIM DA SE MOJ GLAS ČUJE I DA SE MOJA PRIČA PODELI: Nova mis Njujorka bila žrtva ZLOSTAVLJANJA, rešila da progovori o BOLNOJ temi
Foto: Printscreen/Instagram

trpela zlostavljanje

ŽELIM DA SE MOJ GLAS ČUJE I DA SE MOJA PRIČA PODELI: Nova mis Njujorka bila žrtva ZLOSTAVLJANJA, rešila da progovori o BOLNOJ temi

Pop kultura -

Za novu mis Njujorka proglašena je bivša balerina Rahel di Stasio (26). Za počasnu titulu se borilo čak 184 devojaka, a Rahel će predstavljati svoju saveznu državu na izboru za Miss SAD-a u Renu idućeg meseca.

Kao devojčica Rahel je trenirala balet, od kojeg je morala odustati nakon što je povredila nogu. Nakon toga se posvetila modelingu, a zastupale su je neke od najjačih američkih agencija.

- Za mene je ovo takmičenje kombinacija svega što volim da radim - biti na pozornici, plesati, ima elemente manekenstva, uključuje fotografisanje i razgovore s drugima. To su doslovce sve moje strasti u jednom - rekla je o izboru za mis za The Post.

Titulu misice iskoristiće kako bi progovorila o teškoj temi - seksualnom zlostavljanju, zbog kojeg i sama bila žrtva. Rahel je kao devojčica doživela zlostavljanje, a već neko vreme radi s neprofitnom organizacijom Rape, Abuse & Incest Nationa Network (RAINN).

- Spremna sam da se moj glas čuje, da se moja priča podeli i da budem deo nečeg lepog. Mogla sam da upotrebim svoj glas i snagu da dovedem sebe tu gde jesam danas te želim drugim ženama dati do znanja da njihova prošlost ne utiče na njihovu sopstvenu ili na to ko su one - rekla je rođena Njujorčanka.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:11

TRANSRODNA OSOBA JE MIS HOLANDIJE IZ JEDNOG RAZLOGA?! Vesna Da Vinča otkrila ko stoji iza SVEGA! Sve je počelo od DONALDA TRAMPA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track