NEZABORAVAN KONCERT SESTARA GOBOVIĆ NA ZLATIBORU: Bliznakinje zablistale na Kraljevom trgu (VIDEO)
Foto: privatna arhiva

NEZABORAVAN KONCERT SESTARA GOBOVIĆ NA ZLATIBORU: Bliznakinje zablistale na Kraljevom trgu (VIDEO)

Pop kultura -

Sestre Gobović, zajedno sa svojim bendom "GOBO SISTERS", na Kraljevom trgu na Zlatiboru održale su sjajan koncert.

Na njihovom repertoaru su se našle pesme, koje su inspirisane balkanskom muzičkom tradicijom Srbije, ali i drugih zemalja. Kako je koncert odmicao, tako su sestre Gobović, od sporijih numera prelazile na sve brže, da bi koncert zavšile sa grčkim, španskim, italijanskim, ruskim i romskim pesmama. Publika je svaku pesmu, koju su izvodile, pozdravljala sa velikim aplauzom.

sestre Gobović
foto: privatna arhiva

Sestre Gobović, bliznakinje Marina i Marija, interpretatorke su tradicionalne izvorne muzike. Do sada su objavile pet albuma. Prva tri albuma su u duhu izvorne muzike, dok su druga dva albuma za decu, gde su one komponovale sve pesme.

Dobitnice su mnogobrojnih priznanja i laureata za očuvanje izvorne muzike, za doprinos kulturi i za stvaralaštvo.

Održale su do sada puno koncerata u zemlji i inostranstvu.

Blagoslovom patrijarha Porfirija, postavljene su za rukovodioce dečijeg hora "Slavujčići", pri Hramu Svetog Save, u Beogradu, učeći decu izvornu muziku. Taj hor trenutno broji preko 70 dece.

Njihova pesma "Srbija", nagrađena je kao najlepša pesma o našoj zemlji. Snimile su pesmu o Kosovu i Metohiji, koja nosi naziv "1389", a i pesmu o Nikoli Tesli, za koju su dobile priznanje Tesline naučne fondacije iz Filadelfije. Nagrada im je uručena u Njujorku ove godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track