SLIKALE SE U TOPLESU, RADILE U PRODAVNICI I TAKMIČILE SE NA OLIMPJADI: Čime su se pre udaje bavile članice KRALJEVSKIH porodica?
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Profimedia

ovo sigurno niste znali

SLIKALE SE U TOPLESU, RADILE U PRODAVNICI I TAKMIČILE SE NA OLIMPJADI: Čime su se pre udaje bavile članice KRALJEVSKIH porodica?

Pop kultura -

Kejt Midlton, Megan Markl, kraljica Leticija... one danas spadaju u sam vrh liste najmoćnijih žena sveta i sinonim su za prestiž, moć, visok status, eleganciju i elitu, ali iako su neke pripadnice kraljevska porodica je rođena u 'zlatnim kočijama', neke druge su bile obične žene pre nego što su se zaljubile i udajom stekle visoke titule.

Nije tajna da su neki brakovi bili prilično kontroverzni upravo zbog onoga što su neke princeze radile u prošlosti, a evo šta su radile pre nego što su postale članice kraljevske porodice.

Megan Markl

Nije tajna da je Megan Markl bila glumica pre udaje za Harija, ali prelepa vojvotkinja od Saseksa imala je drugo zanimanje. Kada nije bila na audiciji za uloge, radila je kao kaligraf i instruktor kaligrafije (napisala je čak i pozivnice za venčanje Robina Tika i Pole Paton, kao i čestitke za slavne Dolce & Gabbana).

Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Radila je i kao hostesa u restoranu, model za aktovke kao pripravnica u PR agenciji u Argentini.

Grejs Keli

Grejs Keli je bila jedna od najlepših princeza svih vremena, a pre udaje za princa Renijea III od Monaka 1956. važila je za jedno od najvećih imena zlatnog doba kinematografije.

Grejs Keli
foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Oskarovac je nezaboravno glumio u filmovima kao što su 'Uhvatiti lopova', 'Pozvati M za ubistvo', 'Prozor iz dvorišta'... kraljica Ranija Pre nego što se popela na jordanski tron 1999. godine, Rania Al-Abdulah je imala karijeru u marketingu, diplomirala je poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu.

Nakon diplomiranja, radila je u marketingu za Citibank, nakon čega je dobila posao u Appleu u Amanu, Jordan.

Šarlin od Monaka

Princeza Šarlin je udata za princa Alberta od Monaka koga je upoznala 'na poslu'. Ona je zapravo bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štaviše, učestvovala je na Olimpijskim igrama za svoju zemlju. Svog budućeg muža je prvi put srela nakon trke, a on se brzo zaljubio u nju.

princeza Šarlin od Monaka, princeza Šarlin
foto: Profimedia

Šarlin je u početku oklevala da uđe u vezu sa raskalašenim princom, ali je na kraju prihvatila ponudu, ali se mnogima čini da se tokom svoje sportske karijere mnogo više smejala. princeza Sofija Svojevremeno svetski mediji nisu prestajali da pišu o princezi Sofiji Helkvist, Šveđanki koja je udata za švedskog princa Karla Filipa, a koja je volontiranjem i predanim radom osvojila srca javnosti tokom pandemije.

Međutim, pošto je stekla slavu kao manekenka i učesnica rijalitija, nije odmah toplo primljena. Princeza je čak pozirala u toplesu za naslovnu stranu magazina 'Slic', što je dodatno šokiralo javnost.

Kejt Midlton

Kejt Midlton je danas jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice, a svog supruga, princa Vilijama, upoznala je tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnica u kupovini modnih dodataka u prodavnici brenda Jigsav.

Kejt Midlton
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ali Kejt je takođe pomagala roditeljima u prodavnici, a zatim iu njihovoj kompaniji za organizaciju događaja.

Kraljica Leticija

španska kraljica Leticija, Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Danas je španska kraljica Leticija poznata kao supruga kralja Felipea VI. i jedna od najuticajnijih žena u svetu mode, ali kao Leticija Ortiz Rokasolano bila je poznata u svojoj zemlji i ranije jer je radila kao novinarka.

Marija, princeza od Danske

Pre nego što je postala princeza od Danske, Australijanka Meri Donaldson je imala karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melburnu nakon što je diplomirala trgovinu i pravo 1994. godine. Godine 1997. Meri je putovala dve godine nakon majčine smrti, da bi se 1999. vratila u Australiju na posao u Sidnej, gde je, naravno, počela njena kraljevska bajka.

Mary Donaldson
foto: Profimedia

Nakon što je upoznao prestolonaslednika Frederika od Danske u Slip Inu, pabu u Sidneju tokom Olimpijskih igara 2000. godine, par je ubrzo započeo vezu na daljinu, pre nego što je Donaldson odlučila da se preseli preko okeana 2001. godine, prvo u Pariz gde je ona predavala engleski jezik u školi poslovnog engleskog.

Sledeće godine preselila se u Kopenhagen i počela da radi u Majkrosoftu, pre nego što su njih dvoje objavili veridbu u septembru 2003.

Masako, carica Japana Masako

Ovada je prvi put upoznala Naruhita, prestolonaslednika Japana, na čajanki 1986. Odmah očaran njom, princ je organizovao da se sretnu nekoliko puta u narednih nekoliko nedelja, a njihovo udvaranje je nastavljeno narednih nekoliko godina.

Masako Owada
foto: Profimedia

Međutim, Masako je oklevala da se uda, dva puta je odbila prinčevu ponudu, jer bi je to primoralo da odustane od obećavajuće diplomatske karijere u japanskom Ministarstvu spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track