UMRO JE ROĐENOM BRATU NA RUKAMA ISPRED NOĆNOG KLUBA: Ona je predosetila TRAGEDIJU, a njegov KRIK čuo je ceo svet
Foto: TRISTAR PICTURES - Album / Album / Profimedia

TRAGEDIJA

UMRO JE ROĐENOM BRATU NA RUKAMA ISPRED NOĆNOG KLUBA: Ona je predosetila TRAGEDIJU, a njegov KRIK čuo je ceo svet

Pop kultura -

Glumac River Finiks, koji je imao samo 23 godine kad je tragično izgubio život, danas bi imao 53 godine.

Bio je ikona svog doba, glumac kome se predviđala velika i uspešna karijera, ali sve je stalo u kobnoj noći 31. oktobra 1993. godine, kada se na izlazu iz noćnog kluba "Viper Room", tada u vlasništvu glumca Džonija Depa, srušio zbog predoziranja kokainom i heroinom i zauvek nas napustio. Tada je s njim u izlasku bio i mlađi brat, oskarovac Hoakin Finiks, koji je zvao hitnu pomoć, kao i njihova sestra Rein i Riverova devojka Samanta Mejtis.

Hoakin Finiks
foto: Profimedia

"Ima napade. Dođite ovamo, molim vas. Morate da dođete ovamo, molim vas jer on umire. Molim vas", procurio je sadržaj njegovog poziva. Ipak, njegovom mlađem bratu nije bilo pomoći.

River Finiks
foto: New Line Cinema / AFP / Profimedia

Hoakin se tada povukao iz glumačkog sveta. "Blizu sam toga da prihvatim Riverovu smrt. Neću reći da to razumem jer to je nešto nikada neću moći da razumem. Jedino mogu da prihvatim njegovu smrt", jednom je rekao Hoakin, koji ne priča često o gubitku brata.

I Samanta Mejtis, Riverova devojka u vreme smrti, svojevremeno je govorila o kobnoj noći.

"Imala sam neki neopisivi osećaj da nešto nije u redu, da će se nešto dogoditi. Nisam videla nikoga da se drogira, ali on je bio i te kako nadrogiran, na neki neopisivi način koji mi je činio da se ne osećam prijatno", rekla je jednom prilikom dodavši kako je htela da ode iz kluba za razliku od Rivera.

"Znala sam da je nadrogiran, ali taj kobni heroin uzeo je tek nakon što je ušao u 'Viper Room'. Imam neke svoje sumnje šta se tačno događalo, ali nisam videla ništa". Rekla je da je otišla u WC, a nakon što je izašla, videla je nekog nalik Riveru kako se tuče s nekim, a potom ih je izbacivač izgurao na ulicu.

Samo 45 minuta kasnije od njihovog ulaska u klub, njegovo srce je prestalo da kuca.

River je odrastao u kultu "Božja deca", tačnije sekti koja je podsticala seksualne odnose između odraslih i dece, te grupni seks i incest. Finiksovi roditelji su navodno saznali šta se događa kada je on imao tri godine, te su odlučili da napuste kult. Poznata braća su dobila i mlađe sestre Rein, Liberti, Džodin i Samer, a cela porodica se nakon saznanja o sekti preselila na Floridu i promenila prezime iz Botom u Finiks po uzoru na pticu feniks iz egipatske mitologije. Ona nakon životnog kruga izgori, a iz pepela nastane mladi feniks i tako su hteli da označe svoj novi početak.

Dečaci su bili školovani kod kuće, a kada su se prvi put susreli sa "spoljnim" svetom i slavom, River je teško podneo pritiske okoline.

"Kako je odrastao bio je sve više svestan toga da o njemu maštaju devojke širom sveta i da se njegova slika nalazi na posterima iznad njihovih kreveta. Često je znao da govori kako bi voleo da je nepoznat, ali nikada nije bio. Kada nije glumio, bio je misionar. Imao je zapravo svrhu u životu, bio je vođa, no s druge strane samoća ga je pojela", rekla je njegova majka nakon tragične sinovljeve smrti.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

02:41

Životna priča Milenka Pavlova o glumi, dva braka i 12 selidbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track