MIŠEL I BARAK OBAMA JEDVA DOČEKALI NOVAKOV MEČ, PA SELI U PRVE REDOVE: Bivša prva dama dobila gromoglasne OVACIJE na tribinama
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

JEDVA DOČEKALI

MIŠEL I BARAK OBAMA JEDVA DOČEKALI NOVAKOV MEČ, PA SELI U PRVE REDOVE: Bivša prva dama dobila gromoglasne OVACIJE na tribinama

Pop kultura -

Novak Đoković je nakon dve godine čekanja zbog restriktivnih mera koje su sprovedene zbog epidemije korone konačno stupio na centralni teren njujorškog grend slema.

Njegov povratak u Veliku Jabuku i stadion Artur Eš nisu mogli da dočekaju ni nekadašnja šampionka ovog prestižnog turnira Marija Šarapova, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama, kao i bivša prva dama Mišel Obama, koja je pred početak meča dobila gromoglasne ovacije publike.

Barak Obama
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Mišel Obama pre nego što je sela na tribine da uživa u maestralnim potezima našeg virtuoza na reketu protif Aleksandra Milera iz Francuske, održala je snažan govor na terenu zajedno sa legendarnom Bili Džin King i podsetila sve prisutne da je pre 50 godina baš US Open postao prvi sportski događaj u svetu koji je ženama i muškarcima izjednačio nagradne fondove.

Barak Obama
foto: OHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

"Ovde smo da slavimo momenat, pre 50 godina se nešto veliko promenilo u našem sportu, zauvek. Tada se na US Openu izjednačio taj novčani iznos. Taj put nije bio lak, ni brz. Te 1972. godine nekako smo bili u opasnosti da ne bude ženskog turnira, ali je godinu kasnije Bili Tauer, tadašnji predsednik USTA uslišio naše molbe", izjavila je Bili Džin King, dok je voljena bivša prva dama Amerike rekla da je Bili Džin King bila velika inspiracija svima i zahvalila joj se u dužem govoru na svemu što je učinila.

Barak Obama
foto: OHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Mišel Obama je dobila velike ovacije, a onda je "svetlost pozornice" prepustila Novaku Đokoviću, dok se sama prepustila uživanju u meču i teniskom umeću najboljeg kojeg je beli sport ikada imao. Društvo joj pravi njen suprug i bivši predsednik SAD-a Barak Obama.

Inače, Novak i Mišel su pre 10 godina zajedno učestvovali na manifestaciji "Artur Eš dečji dan", koja se tradicionalno održava pred početak turnira, i tom prilikom uveselili i usrećili mnoge mališane.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:21

AMERIČKI GLUMAC NAPUSTIO HOLIVUD ZBOG KARIJERE U SRBIJI Želi da pomogne našim glumcima i da jednog dana postane srpski Barak Obama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track