OVO JE UZROK SMRTI SLAVNOG PEVAČA: Doživeo jezivu tragediju 2001. godine od koje se nikada nije oporavio, a onda se povukao
Foto: Brad Barket / Getty images / Profimedia

neverovatno!

OVO JE UZROK SMRTI SLAVNOG PEVAČA: Doživeo jezivu tragediju 2001. godine od koje se nikada nije oporavio, a onda se povukao

Pop kultura -

Čuveni pevač Stiv Harvel preminuo je u 56. godini, u svom domu u Ajdahu, kako je saopštio njegov menadžer koji je juče izjavio da je pevač "Smash Mouth" u veoma teškom stanju i da mu je ostalo najviše nedelju dana života.

Ovaj muzičar je 2001. doživeo tragediju dok se njegova muzička karijera uglavnom vezuje za pomenuti bend.

Stiv Harvel
foto: Jeff Moore / Zuma Press / Profimedia

Stiv Harvel čiji je odlazak mnoge rastužio, rođen je devetog januara 1967. godine u Santa Klari u Kaliforniji, proslavio se ranih devedesetih kada je osnovao grupu "Smash Mouth" zajedno s Kevinom Kolmanom, Gregom Kampom i Polom Delajlom. Grupa je ostavila brojne hitove, među kojima su i numere "All Star" i "I'm a Believer". Nekoliko godina bio je sa Polom sam u grupi, a onda se povukao sa scene.

Njegov menadžer izjavio je danas da je Harvel preminuo "mirno" u svom domu, a kao uzrok smrti naveo otkazivanje jetre. Pevač se borio sa nizom zdravstvenih problema, uključujući kardiomiopatiju, bolest srčanog mišića, zatajenje srca i Vernikeovu encefalopatiju koja je akutni sindrom. Spomenuto je tada i da je zavistan od narkotika.

Steve Harwell, Stiv Harvel
foto: YouTube/ SMASH MOUTH

Stiv Harvel ostavio je iza sebe suprugu, a njegov sin Presli Harvel umro je 2001. šest meseci nakon rođenja, piše the-sun.com.

Uzrok smrti bila je akutna limfocitna leukemija. Dve godine nakon te tragedije bio je veoma dezorijentisan na jednom nastupu, a onda je za TMZ izjavio da se povlači sa scene kako bi se posvetio brizi o zdravlju.

"Još kao dete sanajo sam da budem rok zvezde, da nastupam pred punim dvoranama i bio sam srećan što sam ostvario taj san. Mojim kolegama iz benda želim da poručim da mi je bila čast da nastupam sa njima, i da ne mogu da se stim bilo koga sa kime bih radije krenuo na to divlje putovanje", izjavio je za TMZ.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

00:18

Glumac Andrija Milošević zapevao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track