PREMINUO PEVAČ PROSLAVLJENOG BENDA Tužne vesti su saopštile kolege: "Bio je najljubaznija osoba koju ste ikad mogli da upoznate"
Foto: Profimedia

tužno

PREMINUO PEVAČ PROSLAVLJENOG BENDA Tužne vesti su saopštile kolege: "Bio je najljubaznija osoba koju ste ikad mogli da upoznate"

Pop kultura -

Proslavljeni pevač Brus Gutro, poreklom iz Kanade, preminuo je u 62. godini.

Gutro je bio poreklom iz Kanade, ali je najpoznatiji kao glavni pevač škotskog benda Runrig.

Vest o njegovoj smrti saopštio je bivši član benda, Pet Višart.

"Bio je samo najljubaznija osoba koju biste ikada mogli da upoznate i radovao se svakom nastupu. Izuzetan pevač, muzičar i tekstopisac koji je otišao prerano. Nedostajaće nam", rekao je Višart.

Gutro se pridružio škotskom rok bendu 1998. godine. Bio je deo popularnog benda sve do prestanka njihovih nastupa 2018. godine. Brus je iza sebe ostavio suprugu Kim Gutro.

Gutro je pre dva meseca objavio da se bori sa teškom bolešću. Na njegovoj internet stranici piše da je Brus svirao muziku 40 godina. Takođe se navodi da je i pored toga što je često nastupao u Evropi, Brus smatrao Novu Škotsku, gde je rođen i odrastao, svojim domom.

Brus je uvek održavao svoju solo karijeru, nastavljao da piše, pored svojih drugih poduhvata. Sa zlatnim i platinastim pločama, mnogim nagradama u različitim muzičkim žanrovima, glavnim ulogama u rok operama i vlastitom TV serijom, Brus je uživao u raznovrsnoj i ispunjavajućoj karijeri, deli sajt.

Kada su ga pitali šta je njegov omiljeni deo biti zabavljač, odgovorio je: "Dajte mi gitaru, stolicu i nekoliko stotina ljudi koji žele da slušaju moje pesme, i srećan sam koliko god mogu biti na sceni."

Bonus video:

00:33

Komemoracija Dejanu Tiagu Stankoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track