HARI STIŽE U BRITANIJU DAN PRE GODIŠNJICE KRALJIČINE SMRTI: Evo da li će ga tužan datum ZADRŽATI u domovini i da li i Megan dolazi
Foto: Printscreen/Sky News

poznati svi detalji dolaska

HARI STIŽE U BRITANIJU DAN PRE GODIŠNJICE KRALJIČINE SMRTI: Evo da li će ga tužan datum ZADRŽATI u domovini i da li i Megan dolazi

Pop kultura -

Princ Hari dolazi danas u kratku posetu Velikoj Britaniji, dan uoči obeležavanja godišnjice smrti njegove bake kraljice Elizabete Druge, koja je preminula osmog septembra u Balmoralu u Škotskoj. Mlađi sin Dajane i Čarlsa prisustvovaće WellChild dodeli nagrada. Da li će biti u domovini i sutra i da li Megan Markl stiže sa njim?

Ni kralj ni princ od Velsa neće se sastati sa princom Harijem u Britaniji, tvrdi insajder iz Palate i dodaje da Čarls III "nije imao vremena u svom rasporedu obaveza" da se vidi sa sinom. Pretpostavlja se da Vilijam mesecima nije u kontaktu sa mlađim bratom.

princ Hari, kralj Čarls
foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia, Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Princ Hari dolazi u Britaniju bez supruge Megan Markl, kako bi podržao WellChild humanitarnu organizaciju čiji je pokrovitelj 15 godina. Ova organizacija pomaže bolesnoj deci i njihovim porodicama. Od subote će biti u Dizeldorfu u Nemačkoj zbog "Invictus Games", gde će mu se pridružiti vojvotkinja od Saseksa.

princ Hari
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

Mesto večerašnje dodele drži se u tajnosti, organizatori odbijaju da otkriju lokaciju. Izvor je rekao da su oni i Hari bili "aspolutno paranoični" da neko ne sazna taj detalj. Ipak, iz WellChild su saopštili da će se dodela nagrada uživo prenositi na sajtu Hello! magazina, koji je medijski pokrovitelj događaja.

Prema pisanju ovog lista, Hari će verovatno ostati i sutra u Britaniji, na dan smrti svoje bake, a onda će u subotu otići za Nemačku.

Čarls III i kraljica Kamila neće ove nedelje prisustvovati javnim događajima u znak sećanja na Elizabetu II koja je ovako provela poslednje dane u Balmoralu. Neće biti službenog obeležavanja godišnjice njene smrti, kako piše Daily mail, ali će kraljevski par obeležiti tužni datum privatno u Balmoralu gde tradicionalno provode letnji odmor. Poziv da im se pridruže u ovom mestu u Škotskoj nije upućen Hariju i Megan Markl koji ne planiraju da se trajno vrate u Britaniju.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Hari je trebalo da na prošlogodišnjoj dodeli nagrada WellChild održi govor, ali je umesto toga otišao u Škotsku da bi se oprostio od bake. Nije uspeo da se pozdravi sa njom, a pričalo se da je kraljica imala veliku želju da ga vidi pre smrti.

Vojvoda od Saseksa vratio je ranije ove godine ključeve Frogmor kotidža u Vindzoru, ne zna se da li će mu porodica obezbediti neki drugi smeštaj dok boravi u Britaniji.

princ Hari
foto: Kirsty Wigglesworth / AFP / Profimedia

Hari će tokom posete Nemačkoj učestvovati u nemačkoj verziji "Match of the Day", kako bi promovisao pomenuto takmičenje. Srešće se sa nemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom, u subotu uveče u emisiji "Sport Studio". Bez Megan će otvoriti događaj, a ona će mu se pridružiti na završnoj ceremoniji kada će nastupiti pevačica Rita Ora, piše Daily mail.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

02:14

BRITANIJA ĆE SE SUOČITI SA MNOGO KRIZA! Stručnjaci za Kurir TV: Postoji mogućnost da Liz Tras bude najgora premijerka? EVO I ZAŠTO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track