EŠTON KUČER PODNEO OSTAVKU NAKON EPSKOG SKANDALA: Pružio podršku SILOVATELJU, pa ga stižu POSLEDICE! Povukao se s OVE FUNKCIJE
Foto: Twitter/MilaKunisv

POČELE

EŠTON KUČER PODNEO OSTAVKU NAKON EPSKOG SKANDALA: Pružio podršku SILOVATELJU, pa ga stižu POSLEDICE! Povukao se s OVE FUNKCIJE

Pop kultura -

Ešton Kučer podneo je ostavku na mesto predsednika odbora "Thorna", organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece, koju je osnovao 2009. godine sa svojom tadašnjom suprugom Demi Mur. Njegova supruga Mila Kunis, koja je bila posmatrač u odboru organizacije, takođe se povlači, piše Time. Ovu odluku su doneli nakon besa javnosti zbog njihovih pisama podrške Deniju Mastersonu, koji je osuđen za silovanje dveju žena.

Mila Kunis, Ešton Kučer
foto: Profimedia

"Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su ućutkivane kroz istoriju, a izjava o karakteru Denija Mastersona koju sam predao još je jedan bolan primer propitivanja iskustava žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana promišljajući i razgovarajući s preživelima, te sa zaposlenima i vođstvom u 'Thornu', odlučio sam da je odgovorna stvar podneti ostavku na mesto predsednika uprave, efektivno odmah", napisao je Kučer u pismu kojim je podneo ostavku.

Mila Kunis, Ešton Kučer
foto: Profimedia

Izvinio se žrtvama

"Ne mogu da dozvolim da moja greška u prosuđivanju odvrati pažnju od naših napora i dece kojoj služimo", dodao je.

Glumac se uz to izvinio žrtvama seksualnog napada.

Deni Masterson
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Misija uvek mora biti prioritet i želim od srca da se izvinim svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u 'Thornu' koje sam povredio onim što sam učinio... Ostajem ponosan na ono što smo postigli u protekloj deceniji i nastaviću da podržavam 'Thornov' rad. Hvala vam na vašem neumornom zagovaranju i predanosti ovom cilju", stoji još u pismu.

Podsetimo, par je napisao pisma podrške bivšem kolegi, Deniju Mastersonu, poslali ih sudu i nadali se da će tako uticati na smanjenje Denijeve kazne. Masterson je osuđen na minimalno 30 godina zatvora zbog silovanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track