DIVLJI DEČAK SA BUMERANGOM OSVOJIO SRCA MNOGIH: Proslavio ga "Pobesneli Maks", evo kako danas izgleda i čime se bavi (FOTO)
Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

nekad i sad

DIVLJI DEČAK SA BUMERANGOM OSVOJIO SRCA MNOGIH: Proslavio ga "Pobesneli Maks", evo kako danas izgleda i čime se bavi (FOTO)

Pop kultura -

Emil Minti proslavio se u filmu "Pobesneli Maks: Drumski ratnik", u kom je ostvario svoju najzapaženiju ulogu, ali je na kraju ipak odustao od svoje glumačke karijere.

Emil Minti, Pobesneli Maks, Mel Gibson
foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Kultni film "Pobesneli Maks: Drumski ratnik" jedan je od omiljenih iz njegove franšize u kom je osim Mela Gibsona, jednu od najzapaženijih uloga ostvario danas 51-godišnji Emil Minti, i to kao divlji pustinjski dečak koji je osvojio srca gledalaca.

Iako ništa nije govorio, brzo se sprijateljio s glavnim likom Maksom nakon što ga je spasio od smrti. Kasnije se ispostavilo da je zapravo bio glavni narator filma, no uprkos tako važnoj ulozi u istoriji naučno-fantastične kinematografije Emil više nije bio zainteresovan za glumu.

Emil Minti, Pobesneli Maks
foto: Barry Brown / Splash / Profimedia

Tada je imao samo devet godina i to mu je bilo prvo glumačko ostvarenje, a u godinama koje su usledile Minti je glumio u nekolicini australijskih televizijskih i filmskih produkcija pre nego što se povukao sa scene kada je imao 18 godina.

Emil Minti, Pobesneli Maks
foto: Barry Brown / Splash / Profimedia

Nakon što je završio svoju glumačku karijeru, postao je vlasnik draguljarnice u Sidneju, a danas je otac dvoje dece i retko se pojavljuje u javnosti. Poslednji put je viđen 2016. godine na izložbi "Winter Con New York Comic and Sci-Fi" gde se družio s kolegama iz filma i obožavaocima, a nakon toga nismo imali priliku da ga vidimo.

(Kurir.rs/Dnevnik)

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track