BIZARNOSTIMA NIKAD KRAJA! BIVŠI RADNIK TUŽI KANJE VESTA: "Hteo je da me ubije, morao sam na podu da spavam, on je DIKTATOR!" FOTO
Foto: Lensi Photography / SplashNews.com / Splash / Profimedia

neverovatno!

BIZARNOSTIMA NIKAD KRAJA! BIVŠI RADNIK TUŽI KANJE VESTA: "Hteo je da me ubije, morao sam na podu da spavam, on je DIKTATOR!" FOTO

Pop kultura -

Bivši radnik Kanjea Vesta tuži kontroverznog repera i tvrdi da je bio prisiljen da radi u opasnim uslovima i spava na podu nekretnine koju je muzičar renovirao, prenosi Sky News.

Toni Sakson tvrdi da mu Vest duguje 993 hiljade dolara neisplaćene plate nakon što je radio kao "rukovodilac projekata s punim radnim vremenom i domaćica" u kući u Malibuu.

Kanje Vest, Malibu
foto: no byline@backgrid.com / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sakson je ispričao za Sky News da mu je Kanje Vest naredio da ukloni struju i prozore iz kuće.

- Hteo je da kuća bude poput skloništa - rekao je. Naime, Kanje je hteo da mu ta kuća bude "bunker, njegovo mesto gde će se sakriti".

Kanje Vest, kuća, tužba
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prema tužbi podnedoj na Višem sudu u Los Anđelesu, Vest, koji je zakonski promenio ime u "Ye", nezakonito je otpustio Saksona nakon što je odbio da udovolji reperovim "opasnim" zahtevima. U tužbi se navodi da je Saksona angažovao u septembru 2021. kao sefa projekta.

Uz ove uloge, njegove bi dužnosti uključivale nadzor s gradnjom, uključujući čišćenje, rušenje, zapošljavanje izvođača i koordinaciju radnika. Ye je navodno kupio kuću za više od 55 miliiona dolara, a zatim ju je srušio kako bi započeo opsežno preuređenje.

Kanje Vest, kuća, tužba
foto: Tony Saxon / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kao rezultat demoliranja spomenute nekretnine, prema tužbi, Sakson je tokom rada odmor proveo "spavajući u improviziranim uslovima, pronalazeći prazna mesta na podu i koristio je svoj kaput kao posteljinu".

Sakson tvrdi da mu je obećana isplata od 20 hiljada dolara nedeljno, ali otprilike mesec dana kasnije primio je samo jednu isplatu za svoje usluge zajedno sa 100 hiljada dolara za troškove izgradnje, navodi se u pritužbi.

- On nikoga ne isplaćuje - rekao je Sakson.

Kanje Vest, kuća, tužba
foto: Tony Saxon / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- On natera ljude da obave sav taj posao i odbace sve zbog njega, a onda se predomisli ili zaboravi. Raditi za Yea bilo je ludo. Budite se pitajući se koja će verzija Yea biti na drugoj strani slušalice: fini muzičar ili ludi diktator - dodao je.

Prema tužbi, Toni se 22. oktobra 2021. žalio da je "iscrpljen" od rada i da mu je potrebno vreme za odmor, ali Ye ga je ignorisao. Nedugo nakon toga, tvrdi, teško je povredio leđa dok je radio, ali su njegovi zahtevi za bolovanjem opet ignorisani.

Kanje Vest, kuća, tužba
foto: Tony Saxon / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nekoliko nedelja kasnije, 5. novebra 2021., nakon što je Ye još jednom navodno ignorisao Saksonove zahteve za odmor, reper je navodno zahtevao da se sva preostala električna oprema i prozori uklone s imanja.

Toni tvrdi da je odbio da to uradi iz sigurnosnih razloga, a u tom trenutku mu je, kako se navodi u tužbi, Ye pretio i na kraju ga je otpustio. Saksonov advokat, Ron Zambrano, rekao je: "Ye je pokazao bezobzirno zanemarivanje svojih radnika i kršio je zakon na izuzetno opasne načine tokom celog ovog projekta u Malibuu".

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

02:42

PREDSTAVA BOLEST MLADOSTI U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track