PROŠETAJTE KAO ZOMBI BEOGRADOM: Počinje 17. Festival srpskog filma fantastike, a tu su i NAGRADE za najbolje maske posetioca
Foto: Daniela Radojković

ne propustite

PROŠETAJTE KAO ZOMBI BEOGRADOM: Počinje 17. Festival srpskog filma fantastike, a tu su i NAGRADE za najbolje maske posetioca

Pop kultura -

Deseti beogradski Zombie walk održaće se u subotu, 30. septembra, u okviru 17. Festivala srpskog filma fantastike.

Šetnja zombija ima za cilj promociju filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Šminkanje učesnika počinje u 11 časova, dok će sama šetnja krenuti u 15h časova ispred mts Dvorane (Trg Nikole Pašića).

Rok za prijavu učesnika za šminku je petak, 29. septembar do 12 časova, a svi zainteresovani mogu da se jave putem mejla zombiewalkbelgrade@gmail.com Kao i svake godine biće dodeljeno 6 nagrada za najbolje maske u 3 kategorija: Miss Zombie Walka, Mister Zombie Walka i Little miss/mister zombie sunshine (najbolje dete zombi), kao i njihove šminkere.

Festival srpskog filma fantastike
foto: Daniela Radojković

Šetnja, kao i sam Festival, će tradicionalno imati humanitarni karakter jer će u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda biti prikupljana sredstva za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

17. Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 29. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Festival će u petak, 29. septembra u 19 časova biti otvoren projekcijom filma “Restore point” (Tačka povratka) reditelja Roberta Hloza (manjiska srpska koprodukcija).

Festival srpskog filma fantastike
foto: Daniela Radojković

U takmičarskom programu naći će se 27 filmova iz Srbije, regiona i sveta, od ukupno 41 prijavljenih. Za nagradu "Koskar“ takmičiće se filmovi podeljeni u četiri selekcije: međunarodna, regionalna, domaća i selekcija "Fantastični klinci”. Od ove godine uvedena je nova takmičarska kategorija "Mali Koskar“ koja se dodeljuje za mlade autore do 17 godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track