DESET GODINA JU JE ČEKAO DA OSNUJU PORODICU, A ONDA GA JE ŠUTNULA: Ostavila ga na najgori način, njegov LJUBAVNI KRAH lomi srca
Foto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

LJUBAVNI ŽIVOT DŽOŠUE DŽEKSONA

DESET GODINA JU JE ČEKAO DA OSNUJU PORODICU, A ONDA GA JE ŠUTNULA: Ostavila ga na najgori način, njegov LJUBAVNI KRAH lomi srca

Pop kultura -

Glumac čije su plakate kasnih 90-ih po zidovima lepile mnoge tinejdžerke, napunio je 45 godina. Džošua Džekson proslavio se ulogom simpatičnog Pejsija Vitera u tinejdžerskoj hit seriji "Dosonov svet", a kasnije je napravio sjajnu karijeru u kojoj su ponajviše istaknute neke popularne TV uloge poput uloge Kola Lokarta u strastvenoj seriji "Afera". Nakon toga nastavio je istim putem, a nedavno je snimio i seriju prema filmu "Fatalna privlačnost" s Majklom Daglasom i Glen Klouz.

Džošua Brauning Džekson Karter rođen je 11. juna 1978. u Vankuveru, Britanska Kolumbija. Njegova majka Fiona rođena je i odrasla u Dablinu u Irskoj i više od 30 godina radila je kao agent za talente za televizijsku i filmsku produkciju. Njegov otac Džon, direktor marketinga, preselio je porodicu u Topanga Kanjon u Kaliforniji kada je Džošua imao tri godine. Njegova mlađa sestra Eisli rođena je pet godina kasnije. Još s pet godina Džošua je bio nezadovoljan školom i rekao je majci da želi da ide u školu kakvu je ona pohađala.

"Poslala sam ga u vrtić i nakon nekoliko dana požalio se da više ne želi da ide tamo. Nije hteo da crta ni peva. Želeo je da ima prava predavanja kakva sam ja imala. Objasnila sam mu da su škole u Dablinu drugačije. Išla sam u školu u samostanu i morala sam da se pridržavam strogih pravila. Noge su morale da budu stalno na podu, ruke na stolu, ne smetajući učitelju i učenicima. Rekao je da upravo to želi", otkrila je jednom prilikom njegova majka.

Nakon što je uspeo da uveri majku da želi nešto drugačije od uobičajenog kalifornijskog vrtića, Fiona ga je prebacila u Lycée Français u Los Anđelesu. Dve godine kasnije, nakon teškog razvoda roditelja zbog kojeg je promenio prezime u Džekson, Džošua se s majkom i sestrom preselio bliže Vankuveru. Kratko su živeli u San Francisku, gde je Džošua bio član Dečačkog zbora San Franciska.

Zatim su se preselili u Sijetl, gde je Džošua ubrzo dobio glavnu ulogu u predstavi "Čarli i fabrika čokolade" u tamošnjem dečjem pozorištu. Kratko su živeli u Ričmond Biču, gde je pohađao srednju školu Ajnštajn, a potom su se vratili u Vankuver, gde su odlučili da obnove svoj dom. Tada je Džošua počeo da pokazuje ​​interesovanje za glumu.

"To je moja prva ljubav", objasnio je glumac. Budući da je njegova majka godinama radila s glumcima, odlučila je da svog devetogodišnjeg sina poštedi napornog rada u filmskoj industriji i umesto toga ga pusti na audiciju za TV reklamu. Džošua je glumio u reklami, a potom i u brojnim drugim. Imao je manje uloge u popularnoj TV seriji iz 80-ih "MacGyver", za koju je glumce birala njegova majka. Prve prave uloge dobio je 1989. u dva filma u kojima je glumio mlađe verzije glavnih glumaca. U televizijskom filmu "Isplata" glumio je mladog Meka Mekalistera, a u "Krivim srcima" prvi put se poljubio s glumicom Marg Helgenberger.

"Strah od neuspeha bio je sveprisutan. Razmišljao sam o odustajanju od glume. Nisam mogao ni da se zaposli kao konobar jer sam bio premlad i nisam smeo da točim alkohol", prisetio se. Uprkos poteškoćama, Džošua nije odustao od svojih snova. Nakon kratke nezaposlenosti dobio je ulogu u filmu "Savršeni student". U pauzama snimanja dobio je priliku na audiciji za TV seriju oko koje je počela da se diže prašina. Radilo se o seriji "Dosonov svet", a Džošua je bio na audiciji za glavnog lika Dosona i njegovog prijatelja Pejsija. Tvorac serije i pisac Kevin Vilijamson promenio je prvobitni plan nakon što ga je upoznao. "Od svih glumaca koji su došli na audiciju Džošua je bio najtalentovaniji. Prvo, želeo sam da Pejsija glumi neko ko je manje fizički i seksualno privlačan. Hteo sam da Doson bude onaj za kojim bi sve žene poludele, a Pejsi je trebao da bude njegov štreberski pomoćnik.

"Kad je Džošua glumio Pejsija, shvatio sam da je savršen za tu ulogu", objasnio je Vilijamson. Zbog te uloge je Džošua postao jedna od najtraženijih mladih zvezda Holivuda. Publika je dobro prihvatila pilot epizodu i naručena je prva sezona od 12 epizoda koja je počela da se emituje u januaru 1998.

Tokom snimanja Džošua je započeo vezu s koleginicom, Kejti Holms. Par je zvanično bio zajedno osam meseci, iako se šuškalo da je veza trajala mnogo duže. Uprkos tome, ostali su u dobrim odnosima i često su govorili da su jedno drugom prva ljubav, piše Stil.

"Prošle godine sam imala puno sreće i zaista prekrasna iskustva. Upoznala sam Džošuu Džeksona, zaljubila se, doživela prvu ljubav... Bilo je to nešto neopisivo. Počastvovana sam jer je on sad jedan od mojih najboljih prijatelja. Dugo je u ovom poslu i puno mi je pomogao. Poštujem ga kao prijatelja i profesionalca", rekla je Kejti Holms o svom bivšem dečku 1998.

"Bili smo deca koja su prolazila kroz raskid, pa je prva godina bila nezgodna. Ipak, bio je to verovatno najzdraviji raskid koji sam doživeo jer nas je snimanje nateralo da ostanemo u dobrim odnosima sledećih pet godina. Nismo to mogli jednostavno da ignorišemo i nadamo se da će proći", ispričao je jednom prilikom Džošua. Iako se glumačka ekipa često družila izvan seta, stvari su se promenile 2005, kada se Kejti udala za Toma Kruza i udaljila od kolega i prijatelja.

"Projekat Larami" otvorio je Filmski festival u Kanu 2002, gde je Džošua upoznao glumicu Rosario Doson. Odmah su kliknuli i vrlo brzo nakon toga počeli da izlaze. U to vreme Džošua je snimao poslednju, šestu sezonu "Dosonovog sveta". Iako je serija ukinuta tek početkom 2003, cela ekipa je znala da je to poslednja sezona.

"Bilo je to lepo iskustvo jer smo imali vremena da se pozdravimo sa serijom i prijateljima sa seta", rekao je glumac koji je dobio priliku da radi iza kamere kao reditelj epizode "Lovelines", koja je emitovana u aprilu 2003. godine.

Poslednja epizoda privukla je milione gledalaca, a za njen scenario pobrinuo se kreator serije Kevin Vilijamson.

"Drago mi je da se serija završila dok je još bila na vrhuncu. Budimo iskreni, srećan sam što sam na kraju ja osvojio devojku", rekao je osvrnuvši se na odnos Pejsija i Džoi. Na kraju serije, Džošua se pitao šta će se sledeće dogoditi.

Prvobitni plan bio je otići na zasluženi godišnji odmor.

"Mogu da odem kući u Vankuver na neko vreme i onda razmišljam o poslu na jesen. Svakako planiram malo da se opustim", rekao je glumac nakon emitovanja poslednje epizode.

Planovi su mu se pokvarili kada je morao da ode u Španiju, gde je s Denisom Hoperom snimao film "Americano". Snimanje se završilo u avgustu, a Džošua opet nije imao vremena za odmor jer je pozvan na audiciju za glavnu ulogu u filmu "Betmen". Iako je uloga pripala Kristijanu Bejlu, Džošua je navodno impresionirao producente. Zasluženi odmor o kojem je sanjao ponovo je odložen kada je u jesen 2003. započeo snimanje indi filma "Aurora Borealis".

Džošua se pojavio na sudu nakon učestvovanja u tuči na hokejaškoj utakmici u novembru 2004. Nakon hapšenja utvrđeno je da je Kanađanin bio pijan. Iako je sud odbacio optužbu, glumac je morao da odradi 15 sati edukacije o alkoholizmu i 24 sata humanitarnog rada.

Dijana Kriger
Dijana Krigerfoto: Profimedia

Ljubavnu vezu s glumicom Dijanom Kriger započeo je 2006, nakon njenog razvoda od francuskog glumca Gijoma Kanea.

"Naš prvi sastanak bio je grozan. Odveo sam je u italijanski restoran i na stolu je bio cvet. Bila je alergična na taj cvet pa je stalno kijala. Postao sam nervozan i počeo puno da pričam. Sigurno sam pričao sat i po bez prestanka. Bio sam iznenađen što mi se uopšte javila nakon toga", otkrio je Džošua.

Šest meseci kasnije Dijana je novog dečka odlučila da odvede u Nemačku kako bi upoznao njenu majku i očuha.

Dijana Kriger
Dijana Krigerfoto: Profimedia

"Odrasla sam u malom selu u Nemačkoj i nisam imala naviku da dovodim momke kući. Dovela sam ga da upozna moju porodicu i sve je bilo super dok moja majka nije izvukla fotografiju Džošue iz zatvora kada se potukao na hokejaškoj utakmici. Mislila je da bi bilo slatko kad bi ga pitala za taj događaj. Moja porodica ga je prihvatila i voli ga. Naš odnos je iskren i prirodan. Ne moramo ništa da forsiramo jer on samo teče", rekla je Dijana, koja je često isticala da je Džošua pozitivno uticao na nju.

"Uzoholila sam se u tridesetim. Bila sam model, govorila sam tri jezika, imala sjajnu karijeru. Osećala sam se kao da imam sve pod kontrolom. Tada sam shvatio da živim vrlo privilegovano u svom balonu, nisam znala šta se događa oko mene u svetu i nisam postavljala dovoljno pitanja. Kad sam upoznala Džošuu, promenila sam perspektivu i način na koji gledam na život", rekla je glumica.

Džošua Džekson i Dijana Kriger
Džošua Džekson i Dijana Krigerfoto: CYVR / Backgrid USA / Profimedia

S devojkom Dijanom Kriger 2015. snimao je film "Nebo", a mnogi kažu da je to bio početak kraja njihove veze. Naime, počele su da kruže glasine da je Dijana imala aferu s kolegom iz filma Normanom Ridusom. Dijana i Norman često su viđani zajedno na privatnim druženjima, a u intervjuima je bilo jasno da su se zbližili.

"Normana nisam poznavala pre snimanja. Bila sam nervozna pre nego što sam ga upoznala i htela sam s njim pre da razgovaram i bolje ga upoznam, jer u filmu imamo puno intimnih scena. Prijatno sam se iznenadila kad sam shvatila da nije poput grubijana kakve inače glumi. Opušten je i vrlo nežan. Navukla sam se na seriju 'The Walking Dead'. Stalno ga zovem da mi kaže šta će biti dalje", rekala je Kriger u jednoj emisiji i otkrila da Džošua nije bio na setu dok su snimali scene seksa.

Ni Dijana nije gledala snimanje scena seksa kada je Džošua dobio jednu od glavnih uloga u seriji "Afera" nedugo nakon što je završio snimanje serije "Na ivici", koja je imala pet sezona.

"Imamo puno vrućih scena seksa, ali Dijana se zbog toga ne oseća ugroženo. Kao glumica, ona razume da je to deo posla. Mislim da bi bilo mnogo teže u vezi s nekim ko nije u istoj branši. No njoj sigurno ne smeta da gleda takve scene", rekao je glumac. Iako su tvrdili da je među njima sve u redu, Dijana i Džošua u maju 2016. objavili su da su raskinuli desetogodišnju vezu.

"Dijana Kriger i Džošua Džekson odlučili su da se rastanu i ostanu prijatelji", stoji u zvaničnom saopštenju. Iako se šuškalo da je Ridus krivac za raskid, izvor blizak paru rekao je da im je kraj došao kada nisu mogli da pristanu na kompromis.

"Dijana je vrlo nezavisna osoba i bila je jako ljuta jer se odselila iz Pariza kako bi bila s Džošuom. Ne voli Holivud i nije volela da ide na događaje na kojima su se predstavljali kao idealan holivudski par. Treba joj prostora. Njen potez zapečatio je odluku o raskidu. Džošua je bio slomljen", rekao je neimenovani izvor.

Krajem te godine Džošua se pojavio u The Elen Dedženeres šouu, gde je rekao da mu je neobično da nakon deset godina ponovo ide na sastanke.

"Mnogo se toga promenilo otkad sam poslednji put bio sam. Sada je sve u našim telefonima. Niko se više ne upoznaje lično, a to je za mene velika promena. Iskreno, ne znam ni šta da napišem na profilu na stranici za upoznavanje", priznao je.

Dijana i Džošua dokazali su da bivši parovi mogu da ostanu u dobrim odnosima. Kad je Dijana osvojila prestižnu nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Kanu u maju 2017, Džošua joj je posvetio emotivnu objavu na Instagramu:

"Imao sam priliku da vidim koliko predano obavljaš svaki svoj posao i sad sam srećan do neba jer si prepoznata onako kako zaslužuješ. Pitanje je samo zašto im je trebalo toliko dugo! Čestitam", poručio joj je tad Džošua.

Džekson je započeo vezu s britanskom glumicom Džodi Tarner Smit 2018. Venčali su se u decembru 2019. i imaju ćerku rođenu u aprilu 2020.

(Kurir.rs/ Stil)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track