DIJETA PAULINE MANOV UZ KOJU JE SMRŠALA 30 KILOGRAMA: Ovo je detaljan JELOVNIK po danima, a tu su i RECEPTI
Foto: Kurir televizija

PLAN ISHRANE

DIJETA PAULINE MANOV UZ KOJU JE SMRŠALA 30 KILOGRAMA: Ovo je detaljan JELOVNIK po danima, a tu su i RECEPTI

Pop kultura -

Glumica Paulina Manov, koju je narod zavoleo u filmu "Toma", ispričala je jednom prilikom kako je uspela posle porođaja da smrša čak 30 kilograma.

Paulina je detaljno opisala svoju dijetu po danima.

Glumica je na dijetu krenula nakon što je prestala da doji ćerkicu Minu. Srž njene ishrane, koju je obradala listajući medicinski priručnik za mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću, kikirikiju.

U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa - makar ne prva tri meseca, tokom kojih je izgubila devet kilograma.

Paulina Manov
foto: Marina Lopičić

Kasnije je uključila meso u ishrani, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine se vratila na devojačku liniju.

Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali. Ona je danas kao mama Mine i Rastka (9) u sjajnoj formi.

Dijeta Pauline Manov:

DAN 1

Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.

Ručak: grilovano povrće i pirinač od karfiola.

Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kafene kašike ulja). Za karfiol pirinač: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kafena kašičica ulja.

Paulina Manov
foto: Sonja Spasić

Priprema: izgrilovati povrće.

Priprema karfiol pirinča: izblendirati karfiol pa dodati u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržiti karfiol sa lukom zajedno još 3 - 5 minuta (umesto da popržite povrće možete ga distanti u vodi).

Večera: kinoa sa povrćem.

Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane, kinoe ¼ kašike kapara, aleva paprika.

Priprema: izdinstati povrće na vodi pa pomešati sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.

Paulina Manov
foto: Marina Lopičić

DAN 2

Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia semenki (ili ovsene pahuljice i sok).

Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ zamrznutih kockica srednje banane, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od pola limuna, ½ supene kašike čia semenki, 1 mera proteinskog praha.

Priprema: izblenidrati, ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.

Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, 1 veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, 1 čen belog luka, 50 g pasulja, 1 konzerva sočiva, 1 konzerva (400 g) paradajz pirea, 4 šolje vode, 1 supena kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 supene kašike suvog začina, biber.

Priprema: iseckati povrće. Zagrejati vodu u šerpi, dodati povrće (po potrebi i ulje), preliti paradajz pireom i kuvati 20 minuta.

Paulina Manov
foto: Printscreen/Youtube

Večera: šarena salata.

Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.

Priprema: promešati sastojke i preliti sokom od limuna.

DAN 3

Doručak: kaša sa amarantom jabukama i kruškama.

Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, 1 šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, 1 kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.

Priprema: sipati sastojke u činiju i dobro promešati.

Paulina Manov
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate , ½ šole kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g feta sira, sveža nana-opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.

Priprema: iseći povrće, promešati sastojke i preliti dresingom.

Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.

Potrebno je (za 5-6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčijeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.

Priprema: iseckati jaja, sir i spanać, promešati ih sa ostalim sastojcima i blago začiniti.

Paulina Manov
foto: Marina Lopičić

DAN 4

Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.

Potrebno je: 1 šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.

Priprema: ubaciti sve sastojke u blender.

Ručak: pirinač/kinoa/amarant sa brokolijem.

Potrebno je: 1,5 kašika soja sosa, 1 kašika (pirinčanog ili drugog sirćeta), ½ supene kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.

Večera: pločice sa humusom i paprikom.

Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4crvenog luka.

Priprema: izgrilovati pola crvene paprike i crvenog luka, pa pa dodati na namaz.

Paulina Manov, Realna priča
foto: kurir televizija

DAN 5

Doručak: smuti od badema i kokosa.

Potrebno je: 1 merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.

Priprema: sjediniti sve sastojke u blenderu.

Ručak: salata duga.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.

Priprema: iseći povrće, promešati u činiji i preliti limunovim sokom i čili sosem.

Večera: slana ovsena kaša.

Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1,5 supena kašika ulja, 3 supene kašike parmezana, biber.

Priprema: pahuljice prekriti sa vodom, kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Tada ih sjediniti sa proprženim pečurkama i lukom.

(Kurir.rs/ Hello/ Blic)

Bonus video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track