"NEVEROVATNO JE DA SAM JOŠ ŽIVA" Najpoznatija ljubavnica decenijama je U ILEGALI, a evo kako danas izgleda i šta kaže POSLE SVEGA
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

NEKAD I SAD

"NEVEROVATNO JE DA SAM JOŠ ŽIVA" Najpoznatija ljubavnica decenijama je U ILEGALI, a evo kako danas izgleda i šta kaže POSLE SVEGA

Pop kultura -

Monika Levinski je sigurno pri vrhu liste najpoznatijih ljubavnica na svetu, što je osigurala aferom s nekadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom. Bil nije odoleo tada 22-godišnjoj pripravnici i imali su intimne odnose u Beloj kući. Njegova vanbračna afera je potresla ceo svet, ali brak s Hilari Klinton, kojom se oženio 1975, to je izdržao, te su još uvek zajedno.

"U to vreme je bilo grozno. Vrhunac dana bi mi bio odlazak po poštu, što je vrlo jadno. Ipak, zahvalna sam svim stvarima koje su mi dozvolile da preživim", prisetila se Monika za The Gurdian.

Monika Levinski
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Iako je od tada prošlo 25 godina, mnogi i dalje pamte skandaloznu aferu. Levinski je poslednje dve decenije provela izbegavajući svetla reflektora, postupno se vraćajući kako bi ispričala svoju stranu priče američkoj javnosti, što je učinila i ovog puta.

Bil Klinton, Monika Levinski
foto: Profimedia

"Ja sam nulti pacijent gubitka reputacije na internetu. Jedne večeri sam otišla na spavanje kao anonimna osoba, a iduće jutro sam bila poznata celom svetu. To se ne bi dogodilo bez interneta. Imam prijateljicu koja svaki put kad se vidimo, u nekom trenutku druženja, samo na neki način odmahne glavom i kaže: ‘Ne mogu da verujem da si još tu'", kazala je Monika i dodala:

Monika Levinski
foto: Profimedia

"Smatram da ljudi koji nisu živeli u vreme, kako ga moja porodica i ja zovemo, ‘ispiranja mozga‘ od strane medija i političke sfere dolaze do ove priče s golim činjenicama. Kad uđeš u sve s crno-belim činjenicama suludo je pomisliti da je najmlađa osoba, i to više za od 20 godina od svih ključnih igrača u priči, bila ona koja je najviše gorela i dugoročno imala najviše posledica", objasnila je.

Monika Levinski
foto: Profimedia

Levinski je nakon afere otišla da živi u Englesku, tamo završila Londonsku školu ekonomije i diplomirala socijalnu psihologiju. Bavila se modom i učestvovala u raznim medijskim projektima. I danas radi u jednom udruženju koje se bavi humanitarnim radom i živi na Menhetnu, a stvorila je i uspešnu karijeru kao spisateljica, producentkinja i aktivistkinja.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

05:55

KAKO JE LJUBAVNICA NASLEDILA PENZIJU PARTNERA UMESTO NJEGOVE SUPRUGE?! Advokat navode pravne mogućnosi: Iskoritila pravo deteta?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track