"PRIVLAČIŠ PAŽNJU NA SEBE I JAKO SI LICEMERNA" Kim Kardašijan našla se na STUBU SRAMA nakon što se oglasila povodom rata u Izraelu
Foto: PrintscreenYoutube

meta kritika

"PRIVLAČIŠ PAŽNJU NA SEBE I JAKO SI LICEMERNA" Kim Kardašijan našla se na STUBU SRAMA nakon što se oglasila povodom rata u Izraelu

Pop kultura -

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan (42) se, kao i mnoge zvezde, oglasila o ratu u Izraelu i poslala podršku civilima, ali i istakla istoriju jermenskog naroda, koja joj jako puno znači.

- Poruka mojim jevrejskim prijateljima i porodici. Volim vas. Podržavam vas. Čula sam koliko ste uplašeni i želim da znate da niste sami. Srce mi se slama kad gledam snimke dece i porodica koje terorišu i ubijaju pred celim svetom. Kao ljudska bića sa srcem, kako da iko ostane imun na užasne fotografije koje će nam se urezati u pamćenje? Brutalni terorizam uzeo je nedužne živote i sada i izraelski i palestinski civili pate i plaćaju najveću cenu - napisala je na svom Instagram profilu.

Istakla je i da je kao Jermenka posebno osetljiva na ta pitanja.

- Godinama govorim o genocidu nad Jermenima. Nakon nekoliko meseci opsade, uz minimalnu medijsku pokrivenost i bez spoljne podrške, Jermeni su žrtve etničkog čišćenja u Gornjem Karabahu - napisala je.

- U ovom trenutku i oni pate i u ogromnoj humanitarnoj krizi te su ratni zarobljenici još uvek zatočeni ili nestali. Bez obzira na čijoj ste strani i kako vas potresaju ovi užasi poslednjih nekoliko dana, u našim srcima uvek treba biti mesta za saosećanje prema nevinim žrtvama koje su se našle na nišanu sukoba oko moći, politike, vere, rase i etničke pripadnosti - dodala je Kim.

Napisala je i da zna da ne može olakšati bol tim ljudima, ali da se s porodicom moli za siguran povratak talaca, kao i za one koji su izgubili živote i njihove porodice te za mir.

Iako je zaključala komentare na Instagram profilu, X (nekadašnji Twitter) bio je prepun reakcija. Korisnici su je optužili da ovime samo privlači pažnju te da u isto vreme osuđuje genocid nad Jermenima i poništava onaj nad Palestincima.

Kim Kardašijan
foto: Printskrin/Instagram

Osim Kim, brojne zvezde objavile su poruke podrške Izraelu u ovom sukobu, Kajli Džener, Džejmi Li Kurtis, Sofija Riči, Gal Gadot i brojni drugi. S druge strane, neke zvezde stale su u odbranu Palestine, a posebno glasne bile su sestre Điđi i Bela Hadid.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track