SRPSKOJ INFLUENSERKI NAKON 2 GODINE PRONAŠLI UKRADENE TORBICE: Ojadili je za 300.000 €, ono što joj je policija rekla je ŠOKANTNO
Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

USPELA JE DA VRATI DEO

SRPSKOJ INFLUENSERKI NAKON 2 GODINE PRONAŠLI UKRADENE TORBICE: Ojadili je za 300.000 €, ono što joj je policija rekla je ŠOKANTNO

Pop kultura -

Tamari Kalinić lopovi su ukrali skupocene torbice, satove i nakit pre dve godine, a sada je modna blogerka uspela nešto od toga da vrati.

Najuspešnija srpska influenserka Tamara Kalinić doživela je veliki šok kada su joj pre nešto više od dve godine opljačkali stan u Parizu.

Srpsku blogerku pokazivanje i ocenjivanja odeće, obuće, torbica i nakita na Instagramu i Jutjubu dovelo je do toga da potencijalni lopovi dobiju uvid u to koliko bogatstvo poseduje u luksuznoj robi.

Lopovi su iskoristili trenutak kada ni Tamara ni njen dečko, Filipo Testi, nisu bili kod kuće i provalili u njihov stan. "Sve su mi uzeli", rekla je tada Tamara. Policija joj je rekla da "pokazuje šta ima", prenosi Lepa i srećna.

Sada je pak obradovala svoje fanove na Jutjubu rekavši da su lopovi ipak pronađeni i osuđeni. "Uhvaćeni su i osuđeni na devet godina zatvora, jer se pokazalo da nisu samo mene opljačkali", objasnila je Tamara.

Budući da je sve torbice kupovala u zvaničnim prodavnicama, imala je i račune i serijske brojeve ovih luksuznih torbica. Zato je nakon prve prijave kontaktirala osobu na čijem je Instagramu videla par torbica koje su ličile na njene. "Tražila sam je da mi kaže koji su serijski brojevi kako bih ih uporedila, ali je odbila", šokirana je Tamara.

Tamara Kalinić
foto: ALFONSO CATALANO / SGP / Profimedia

Sledeći put je imala više sreće, pa je vlasnica drugog prodajnog Instagram naloga odmah odgovorila pozitivno. Ispostavilo se da su to Tamarine torbice i ubrzo su joj vraćene.

"Bilo mi je strašno što su moje lične stvari putovale sve do Amerike i nazad", kaže Kalinić, koja je tamo tek započela tešku bitku. Bilo je dosta ukradene robe - nestali su i njeni ručni satovi, nakit... Čak su mi uzeli i korišćeni donji veš, umrljan šminkom", kaže Tamara. Ukupna vrednost procenjena je na više od 300.000 evra.

Kada je prvi put dobila informaciju o prodaji torbi na Instagramu, kontaktirala je francusku policiju. Međutim, poručili su joj da se "ne igra detektivke", već da posao prepusti istražnim organima. Zato je za sledeći trag, na marokanskom Instagram profilu, angažovala domaćeg advokata. Ni taj pokušaj nije uspeo, kad je dobio punomoć i akontaciju honorara, advokat je nestao s novcem.

Policija je konačno iskoristila informacije koje je dobila od Tamare, zahvaljujući Amerikanki koja je otkrila ko joj je prodao falsifikat.

"Sve mi je ovo teško palo, ali naučila sam lekciju. Moje stvari više nikada nisu na jednom mestu, većina ih je u trezorima, a stan je osiguran kao zatvor", kaže Tamara koja je napustila Pariz i stan s Filipom pronašla u Milanu. "Naučila sam i koliko sam otporna na sve jer nijedan posao nije bio ugrožen dok sam sve ovo prolazila. Moj rad je morao nesmetano da se nastavi."

(Kurir.rs/ Lepa&srećna/ Story.hr)

Bonus video:

00:26

Najpoznatija modna blogerka Tamara Kalinić ekskluzivno za Kurir iz Pariza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track