VRIŠTALA SAM OD BOLOVA, A ON NIJE HTEO DA ME VOZI U BOLNICU: Britni iznela NOVE ŠOK DETALJE svoje veze sa Džastinom Timberlejkom
Foto: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

bombastični memoari

VRIŠTALA SAM OD BOLOVA, A ON NIJE HTEO DA ME VOZI U BOLNICU: Britni iznela NOVE ŠOK DETALJE svoje veze sa Džastinom Timberlejkom

Pop kultura -

Tokom celog svog života pevačica Britni Spirs (41) bila je predmet nadzora i ismejavanja. Novinari su je kao tinejdžerku više puta ispitivali o grudima i seksualnom životu. Kad je odrasla, bila je pod nadzorom oca Džejmija koji joj je oduzeo neke od najosnovnijih ljudskih prava. Najstrašnije detalje svog života pevačica je otkrila u svojim memoarima " Žena u meni".

Britni Spirs
foto: Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čak 13 godina nije mogla da vidi svoja dva sina bez odobrenja. Oduzeta joj je vozačka dozvola. Nije mogla da bira obroke i zabranjeno joj je bilo da pije čaj ili kafu. Sudski nalozi koje je nadzirao njen otac su ukinuti pre dve godine, kada je sudija presudio da Spirs može ponovo da donositi vlastite odluke, prenosi BBC.

Porodica joj je naškodila

Pevačica je otvoreno napisala kako njena životna priča nema srećan završetak.

"Glavobolje su samo deo fizičke i emocionalne štete koju sada imam nakon izlaska iz starateljstva. Ne mislim da moja porodica shvata pravu štetu koju mi je nanela", piše. A za obožavatelje koji se nadaju novoj muzici, ima loše vesti: "Moja muzika bila je moj život, a starateljstvo je bilo pogubno za to; slomilo mi je dušu", piše pevačica.

Lin Spirs, Džejmi Spirs
foto: Profimedia

Potcenjivali su je

U jednom od najstrašnijih delova knjige, Spirs se priseća kako joj je otac rekao da je preuzeo pravnu kontrolu nad njenim ličnim i profesionalnim poslovima.

"Ja sam sada Britni Spirs", rekao je otac.

U prvom delu knjige ističe koliko su je ljudi potcenili u počecima njene muzičke karijere. Spirs možda nije pisala svoju muziku, ali kada je dobila pesmu "Baby One More Time," ostala je budna celu noć kako bi bila sigurna da joj je glas "promukao", što je pojačalo zrelost pesme.

"Čini se da me niko ne može smatrati i seksi i sposobnom", piše. "Da sam bila privlačna, ne bih mogla biti talentovana", dodala je.

Mnogi su je smatrali čednom i bojažljivom seoskom devojkom iako, kako kaže, bila je redovna pušačica od četrnaeste godine i otprilike u isto vreme je izgubila nevinost.

Pobačaj i raskid

Njeni izlasci nisu bili nikad tako divlji kako su to mediji prikazivali i nikad nije pokazivala interes za teške droge, tvrdi. Ona je uzimala lekove za ADHD.

"Tako sam nekoliko sati bila manje depresivna", piše.

U drugom delu govori o tome kako je imala pobačaj tokom svoje veze s Džastinom Timberlejkom. Pilule koje su joj prepisane su joj nanele bol, ali par se bojao otići u bolnicu jer su se bojali da se vest ne proširi. Satima je Spirs bila sklupčana, plakala i vrištala od bolova na podu kupatila.

Džastin Timberlejk, Britni Spirs
foto: Profimedia

"Ipak me nije odveo u bolnicu", kaže. "Umesto toga, Timberlejk je mislio da će muzika pomoći, pa je uzeo svoju gitaru i ležao tamo sa mnom, svirajući je", tvrdi Spirs.

Džastin Timberlejk, Britni Spirs
foto: Profimedia

Uprkos traumi, nastavila je da radi, čak i nakon što ju je Timberlejk ostavio putem poruke na setu muzičkog spota. Nakon njihovog raskida, bila je izložena kritikama u medijima, pri čemu je Timberlejk snažno sugerisao da ga je prevarila (ona tvrdi da je bilo obrnuto, s "jednom od devojaka iz grupe All Saints").

Napravila drastičnu promenu

Godine 2007., kada je bila potresena smrću svoje tetke Sandre i suočena s postporođajnom depresijom, Spirs je ušla u frizerski salon i ošišala se.

"Godinama sam bila pristojna devojka. Srdačno sam se smeškala dok su voditelji televizijskih emisija zurili u moje grudi, dok su američki roditelji tvrdili da uništavam njihovu decu nosivši kratki top. I bila sam umorna od toga", tvrdi Britni.

Britni Spirs
foto: Profimedia

Sledeće godine prisiljena je na dva psihijatrijska lečenja, a otac Džejmi joj je postao zakonski staratelj. Ispričala je kako su je prikovali za bolnički krevet i prislili da uzima lekove. Kod kuće nije smela da se kupa sama.

Veliki preokret

No iako je navodno bila nesposobna da se brine o sebi, Spirs je poslata na turneju i angažovana kao sudija na X Faktoru.

Britni Spirs
foto: EPA//NINA PROMMER, Instagram

Veliki preokret na bolje dogodio se kada joj je ljubazna medicinska sestra pokazala snimke obožavatelja koji raspravljaju o pokretu "Free Britney". Tada je dobila "vetar u leđa" i prijavila sebe kao žrtvu zlostavljanja. Na slobodi je već dve godine, a o ocu nema baš dobro mišljenje.

(Kurir.rs/Net.hr)

Bonus video:

01:10

BRITNI RAŠČUPANA I RAZMAZANA! FANOVI SE ZNOJE OD BRIGE: Pevačica tvrdi da je dobro, oni joj zbog ovog SNIMKA NE VERUJU! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track