"SRAM TE BILO!" ROBERT DE NIRO URLAO U SUDNICI: Optužen da je pričao telefonom i urinirao u isto vreme, a onda je nastao HAOS
Foto: Profimedia

pogubio konce

"SRAM TE BILO!" ROBERT DE NIRO URLAO U SUDNICI: Optužen da je pričao telefonom i urinirao u isto vreme, a onda je nastao HAOS

Pop kultura -

Robert de Niro je u utorak planuo na svoju bivšu asistentkinju dok je svedočio u slučaju tokom građanskog suđenja u Njujorku koje će odlučiti da li ju je, između ostalih optužbi, maltretirao na poslu.

"Sram te bilo, Čejse Robinsone!" glumac je vikao prema podnosiocu tužbe u federalnoj sudnici na Menhetnu prepunoj gledalaca dok ga je ispitivao advokat Grejem Čejs Robinson o ponašanju glumca. Pitanje koje ga je pokrenulo bilo je da li je ikada glasno urinirao dok je bio u kupatilu i telefonirao sa svojom asistentkinjom.

Robert de Niro
foto: AP/Andy Kropa

"Pustite me sa tim stvarima", rekao je De Niro pred kraj drugog dana ispitivanja advokata Endrua Mekurdija. "Sve ste nas doveli ovde zbog ovoga?"

"Ne dajem toliku slobodu sebi sa ljudima koji rade za mene“, rekao je, opisujući implikaciju za uriniranje "toliko smešno da ne znam šta da kažem".

De Nira su tada pitali da li je tražio od Robinsonove da ga počeše po leđima. Protestovao je, gestikulirajući na klupi kao da pokazuje da traži pomoć na teško dostupnom mestu za češanje.

Zatim je ismevao asistentkinju jer je njen život u De Nirovoj službi prikazala kao život beskrajnog ropstva.

"Ona implicira da je ispred zgrade na kolenima i da pere pod", rekao je on.

"Nikada nije bilo razvratnosti, nepoštovanja ili bizarnosti koje pokušavate da implicirate", rekao je De Niro Mekurdiju, povisivši glas. Zatim je usledio povik "sramota" koji je upućen asistentkinji dok je sedela preko puta njega okružena svojim advokatima.

Robert de Niro
foto: ANGELA WEISS/AFP / Profimedia

Sudija Luis Džej Liman je intervenisao da bi pitao da li će Makurdi završiti ispitivanje na vreme za ručak. De Niro je do tog trenutka proveo oko pet sati na klupi za svedoke u periodu između ponedeljka i utorka gde je bio na tihoj vatri zbog svoje radne etike za koje je više puta rekao da nisu zapisane, već da su zasnovane na maksimama kao što su "poverenje" i "radi kako treba". Takođe je ispitivan i o sukobima između asistentkinje i njegove devojke koja se bavi borilačkim veštinama, Tifani Čen.

"Ceo ovaj slučaj je besmislica“, rekao je u utorak pošto su mu pokazali poruku upućenu devojci u kojoj je napisao: "Baš ima petlju... Kako se samo usuđuje", nakon što je asistentkinja zahtevala nagodbu i odbila da se odrekne pravnih zahteva protiv De Nira kada je dala otkaz.

"Tom će je srediti", napisala je Čen, misleći na Toma Harvija, internog advokata u kompaniji koja upravlja De Nirovim poslovnim i ličnim poslovima. Na Tifanin nagovor i uz De Nirov pristanak, Harvi je predvodio internu istragu o Robinsonovoj upotrebi kartice kompanije za lične troškove i navodne krađe stvari koje su pripadale kompaniji.

Mekurdi je pokušao da napadne De Nirovu tužbu kojom je tražio otplatu Robinsonove plate u poslednje tri godine u kompaniji i novčanu odštetu za korišćenje kartice za plaćanje kompanije za troškove uključujući obroke i novac za prevoz. Asistentkinjina protivtužba naziva De Nirovo delo osvetničkim.

Robert de Niro, pljačka, Šanis Aviles
foto: Profimedia

Hladna veza između De Nirove nove devojke i njegove dugogodišnje lične asistentkinje došla je do vrhunca preseljenjem novog para u gradsku kuću na Menhetnu i ubrzala kraj 11-godišnjeg radnog odnosa između oskarovca i Robinsonove.

Koga kriviti za njihov profesionalni razlaz 2019. još je jedno pitanje u saveznom građanskom suđenju koje je počelo u ponedeljak. Robinsonova optužuje svog bivšeg šefa za rodnu diskriminaciju, krađu plata i osvetničko ponašanje. De Niro tuži asistentkinju zbog navodnog potkradanja kompanije. Krađa na radnom mestu uključivala je 5 miliona milja čestih letova koje je Robinsonova prenela sa Kanala na sebe na izlasku, prema De Nirovoj tužbi.

U ponedeljak, advokat De Nira nije gubio vreme opisujući asistentkinju kao toksičnog radnika. "Njene kolege će vam reći istinu: bila je snishodljiva, ponižavala, kontrolisala, vređala, rekao je De Nirov advokat pred porotnicima u uvodnoj izjavi. "Mogao bih da nastavim, ali bilo bi bolje da se čuju direktno od njih kada počnu sa scedočenjem".

Ona je takođe bila "dobar radnik", rekao je njen bivši šef na svedočenju ponedeljak.

Robert De Niro, Tifani Čen
foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Oslanjao sam se na nju, verovao sam joj", svedočio je De Niro na ispitivanju od strane advokata Robinsona, Endrua Mekurdija.

To poverenje je narušeno, prema De Niru i njegovim advokatima, kada je Robinson dala otkaz bez prethodnog obaveštenja u aprilu 2019. godine, pošto je interna istraga o njenoj potrošnji bila u toku na nagovor De Nirove devojke, Tifani Čen, koja je De Niro prvobitno se sreo na snimanju njegovog filma iz 2015. godine, The Intern.

Suđenje spaja i De Nirovo početnu tužbu i asistentkinjinu protivtužbu, a prvog dana otvorilo je prozor u privilegovani život proslavljenog glumca, osnivača Trajbeka filmskog festivala i vlasnika lanca restorana i hotela Nobu. Pre nego što je Robinsonova dala otkaz, zarađivala je 300.000 dolara godišnje kao De Nirov direktor proizvodnje i finansija u Kanalu – prestižna titula za koju je De Niro rekao da joj je dao "zato što je ona to želela" – i radila na daljinu iz Los Anđelesa, Londona i Španije, a odmore joj je plaćala kompanija.

Portfolio Robinsonove pokrivao je sve, od porodičnih poklona do zakazivanja intervjua za novinare i rezervacija hotela. Ona je imenovana kao njegov primarni kontakt za hitne slučajeve, a ona je bila osoba koju je De Niro pozvao je u 4.30 kada je povredio leđa padajući niz stepenice u svojoj kući.

Robinsoniva je, u verziji događaja iz sopstvene tužbe, bila dežurna službenica u svako doba koja je radila 80 do 90 sati nedeljno za manje plate od nekih zaposlenih u Kanalu, i koja je trpela grubo ponašanje svog šefa, neprijatne zahteve i seksualizovane šale. Ostala je delimično zato što je želela put ka pravom radu na filmovima i zato što se plašila da će joj De Niro uskratiti pismenu preporuku.

Robert de Niro, Tifani Čen
foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

"Gospodin De Niro je jedan od najpoznatijih, najbogatijih i najmoćnijih pojedinaca u industriji zabave“, rekao je asitentkinjin advokat Brent Hanafan porotnicima u ponedeljak.

"Čejs je bila zabrinuta da, ako joj ne da preporuku, neće moći da dobije drugi posao."

Sve strane se slažu da je odnos konačno propao zbog "projekta gradske kuće", kako se na sudu govorilo. Robinsonova je pomogla da se pronađe četvorospratnica u blizini Central parka za De Nira, Tifani i nekoliko De Nirove dece. Imala je zadatak da opremi, dekoriše i obezbedi kuću da bude pogodna za decu pre nego što je par skinuo sa te dužnosti.

Po svemu sudeći, poslednja kap koja je prelila čašu bilo je odlaganje uklanjanja umetničkih dela De Nirovog oca da bi se uradilo prefarbavanje enterijera.

Porotnici su u ponedeljak videli poruke i mejlove od Tifani De Niru u kojima prigovara asistentkinjinu glavnu ulogu u planiranju novog doma i naduvanom, gotovo majčinskom ponašanju sa De Nirovom decom, prenosi Deadline.

Robert De Niro
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

"Ona je tako van realnosti i izgubljena u svojoj fantaziji da govori kao da je maćeha", pisala je Tifani u mejlu. Ona je kritikovala asistentkinjino "napadno ponašanje i poremećenu, imaginarnu intimnost sa tobom".

Robinson je bila besna zbog degradacije, prema De Nirovim advokatima, i ubrzo je dala otkaz. Robinsonova je uzvratila da je dala otkaz jer su De Niro i Čen učinili njeno radno okruženje nepodnošljivim.

"Nisam želeo da ona svima pokvari i stvori veliki haotičan problem", rekao je De Niro o Robinsonovoj, koja ga je posmatrala sa svog mesta u sudnici okružena advokatima. "Naravno da sam želeo da sve funkcioniše. Želeo sam da svi budu srećni i da bude lepo, ali nažalost to se nije desilo."

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track