OVAKO JE DE NIROVA BIVŠA ASISTENTKINJA SLAVILA PRESUDU Evo šta se sinoć DEŠAVALO sa holivuskom legendom! Oglasio se njegov advokat
Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

porota donela presudu

OVAKO JE DE NIROVA BIVŠA ASISTENTKINJA SLAVILA PRESUDU Evo šta se sinoć DEŠAVALO sa holivuskom legendom! Oglasio se njegov advokat

Pop kultura -

Porota je juče na sudu u Menhetnu proglasila odgovornom produkcijsku kompaniju Roberta de Nira Canal Pictures za polnu diskriminaciju pa će bivšoj asistentkinji slavnog glumca morati da se isplati 1.2 miliona dolara. Grejem Čejs Robinson dobila je po 632.142,96 dolara po dve tačke optužbe za polnu diskriminaciju i odmazdu na poslu. Nakon izricanja presude slavila je sa svojim timom advokata.

Presuda je ustanovila da su neosnovane sve optužbe protiv Grejem Čejs Robinson koje je u tužbi izneo Robert de Niro, a koje su se ticale njene navodne zloupotrebe njegovog prava na bespaltne avionske letove (glumac je tvrdio da je ona tokom radnog vremena gledala televiziju i da je koristila novac kompanije za lične potrebe). Holivudska zvezda tražila je za to šest miliona dolara odštete.

Robert de Niro
foto: Profimedia

Pobeda Robinson je značajna, ali je daleko ispod odštete od 12 miliona dolara koju je prvobitno tražila.

Određeni iznos odštete poklapa se sa njenom platom za četiri godine, što je izjavio njen advokat sinoć, koliko nije radila otkako je dala otkaz u firmi Roberta de Nira. Tvrdila je da nije mogla da nađe posao iako je konkurisala na više od 600 mesta.

Grejem Čejs Robinson bila je na ivici suza nakon što je napustila sudnicu. Kada je ugledala porotnike koji su izlazili iz suda, pokušala je da se suzdrži, ali se nasmejala. Zagrlila je zatim svoje advokate, zahvalila im se, a onda su oni jedni drugima čestitali.

Grejem Čejs
foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Odluku je donelo sedam porotnika, četiri žene i tri muškarca, osmi porotnik javio je juče ujutru da je bolestan.

Čejs Robinson radila je za Canal između 2008. i 2019. i zarađivala je platu od 300.000 dolara godišnje.

Reakcija advokata Roberta de Nira - šta je najavio

Porotnici nisu objasnili zašto je kompanija Canal proglašen odgovornim, ali De Niro nije. Firma će takođe verovatno morati da plati i pozamašne pravne troškove bivšoj asistentkinji.

Robert de Niro
foto: Profimedia

"Oduševljeni smo što je porota videla ono što smo mi videli i donela presudu u korist Čejs Robinson protiv kompanije Roberta de Nira Canal Productions", rekao je advokat bivše asistentkinje slavnog glumca Dejvid Sanford pa je dodao: "Ne samo da je gospođa Robinson dobila svoj slučaj protiv Canal, već je porota u potpunosti opravdala gospođu Robinson utvrdivši da su De Nirove tužbe protiv nje neosnovane".

De Niro nije bio na sudu dok se čitala presuda, primećen je prethodnog dana dok su se izalagale završne reči. Suđenje je trajalo osam dana - od 30.oktobra.

Robert de Niro
foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

De Nirov avokat Ričard Šoustajn rekao je da će preispitati iznos odštete koji je dodelila porota. Izrazio je zadovoljstvo što sam De Niro nije proglašen odgovornim.

"Neću komentirasati presudu, moramo da analiziramo iznos odštete. To mi se čini kao kompromis. Očigledno su tražili 12 miliona dolara, a dobili su 600.000 dolara (misleći na deo presude). Jako sam zahvalan na toj odluci. Stvarno smo srećni što su izdvojili Boba od ovoga. To je spor između radnika i njegovog bivšeg poslodavca", poručio je.

Upitan za De Nirov odgovor rekao je: "Nisam ga još nazvao, ne znam da li zna za presudu. Možda postoji osnova za smanjenje iznosa, jednom ili dva puta", piše Daily mail.

Robert De Niro
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Podsetimo, Grejem je tražila 12 miliona dolara odštete za emocionalni stres i povredu ugleda, navodeći da je ostala bez posla i da nije mogla da se oporavi od traume, piše theguardian.com.

Odluka je doneta nakon šest sati većanja. Robert de Niro svedočio je na sudu i priznao je da je bivšu asistetnkinju zvao "razmaženo derište" kada ga nije probudila za važan sastanak. Takođe je priznao da ju je nekoliko puta zamolio da ga češa po leđima, ali je ismevao ideju da je to bilo seksualno. Robinson je nazvao "jezivom" i "odvratnom".

De Niro je rekao porotnicima da je povećao platu bivšoj asistentkinji sa manje od 100.000 dolara godišnje na 300.000 dolara i da ju je unapredio u potpredsednicu produkcije i finansija na njen zahtev iako su njene odgovornosti uglavnom ostale iste.

Grejem Čejs
foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Kada je dala otkaz, rekao je De Niro, Robinson mu je ukrala oko 85.000 dolara u avionskim kilometrima, izneverila njegovo poverenje i prekršila njegova nepisana pravila da se koristi zdravim razumom i uvek radi pravu stvar.

Glumac je priznao određene tvrdnje koje je Robinson iznela u tužbi uključujući da joj je možda rekao da je njegov lični trener plaćen više od nje delimično i zato što je izdržavao porodicu. Složio se da ju je zamolio da ga češa po leđima u najmanje dva navrata. “Dobro, dva puta? Uhvatili ste me", rekao je.

De Niro je u utorak poručio bivšoj sistentkinji u sudnici: "Sram te bilo!".

Robinson nije dala nikakve komentare dok je napuštala sud, ali je Sanford rekao da sumnja da će njegova klijentinja imati ikakav kontakt sa glumcem "do kraja života ”.

Tokom suđenja Robinson je svedočila da su se De Niro i njegova partnerka Tifani Čen udružili protiv nje kako bi posao koji je nekad volela pretvorili u noćnu moru.

Robert de Niro, Tifani Čen
foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Robinson je rekla da je dala otkaz na poslu nakon "emocionalnog i mentalnog sloma"zbog čega je "dotakla dno". Rekla je da je patila od anksioznosti i depresije i da nije radila četiri godine iako se prijavila za 638 radnih mesta. "Nemam društveni život. Tako sam ponižena i posramljena i osećam se kao da me drugi osuđuju. Osećam se tako oštećeno na neki način... Izgubila sam život. Izgubila sam karijeru. Izgubila sam finansijsku nezavisnost. Izgubila sam sve".

Robert de Niro, Tifani Čen
foto: Steven Bergman/AFF-USA.COM / PA Images / Profimedia

Svedočila je tokom suđenja i partnerka slavnog glumca Tifani Čen sa kojom on ima petomesečnu ćerku Džiju.

Robinson je Tifani Čen nazvala sociopatom, a ona je bivšu asistentkinju muža opisala kao psihotičnu, opasnu ženu.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track