PRINC HARI DOBIO PRAVNU BITKU PROTIV BRITANSKOG TABLOIDA: Prikupljali podatke na ilegalan način! Unajmljivali privatne detektive!
Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

sledeće nedečke konačna odluka

PRINC HARI DOBIO PRAVNU BITKU PROTIV BRITANSKOG TABLOIDA: Prikupljali podatke na ilegalan način! Unajmljivali privatne detektive!

Pop kultura -

Britanski princ Hari je, zajedno sa pevačem Eltonom Džonom, glumicom Elizabet Harli i drugim poznatim Britancima, dobio pravnu bitku protiv izdavača tabloida "Daily Mail".

Oni su pomenuti tabloid optužili za prikupljanje informacija na ilegalan način.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako piše „Sky News“, izdavač Associated Newspapers je na ročištu u martu tražio da se slučaj odbaci, tvrdeći da su optužbe, podnete u oktobru 2022. godine, prekoračile vremenski okvir od šest godina za preduzimanje pravnih koraka.

Tužbu je predalo ukupno sedam podnosilaca i svi su naveli da je pomenuti izdavač informacije prikupljao nelegalnim putevima, kao što je unajmljivanje privatnih detektiva, lažno predstavljanje i prisluškivanje telefona. Oni su, na taj način, došli do ličnih informacija koje krše pravo na privatnost i sežu 30 godina unazad.

Iako je izdavač tvrdio da su tužbe „kasno podignute“, sudija Metju Niklin je presudio da svaki od podnosilaca tužbe ima izglede da dokaže da navedena otkrića o protivzakonitim radnjama nisu mogla biti otkrivena pre oktobra 2016. godine.

Elton Džon
foto: Profimedia

Novo ročište zakazano je za 21. novembar i tada će se saznati konačna presuda.

Podsećamo, većina nezakonitih radnji za koje se pomenuti tabloid tereti, desila se periodu između 1993. i 2011. godine, a neke su i iz 2018. godine.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track