NIJEDNU NE ŽENI JER NIJE KAO JELENA: Svi tvrde da će novu ostaviti za 360 dana, a skandalozni ljubavni život koštao ga 17 šavova!
Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

proslavio 49. rođendan

NIJEDNU NE ŽENI JER NIJE KAO JELENA: Svi tvrde da će novu ostaviti za 360 dana, a skandalozni ljubavni život koštao ga 17 šavova!

Pop kultura -

Slavni glumac Leonardo Dikaprio proslavio je svoj 49. rođendan, i očekivano, uz njega je bila i nova devojka Vitorija Ćereti, koja je, kao sve njene prethodnice, mlađa preko dve decenije. Par je nedavno uhvaćen u izlasku, a mlada manekenka nije birala ni vreme ni mesto da pokaže koliko je zaljubljena u Dikaprija, te mu je, pred svima, čak i zavukla ruku u bokserice, iako su ih svi gledali.

Tak kada je primetila paparace, prestali su sa razmanjivanjem nežnosti, i vratili se u klub, a mnogi su negativno komentarisali njeno ponašanje i isticali da se "ponižava".

Takođe su joj prognozirali da "ima još samo 365 dana veze s obzirom da ima 25 godina", a glumac sa starijima od toga ne izlazi.

Dikaprio je godinama na meti kritika zbog takvog ponašanja, a mnogi ga nazivaju i predatorom. No, njegova istorija lošeg ponašanja, pogotovo sa devojkama, seže dugo u prošlost.

Majka pokušavala da ga lepo vaspita

Leova majka Irmelin, Nemica, koja je radila kao advokatska sekretarica i s kojom je glumac živeo sve do mesec dana pre premijere "Titanika", trudila se da sina vaspita najbolje što je mogla u četvrti zapadnog Holivuda kojom su vladali narko-dileri i prostitutke.

Leo je imao pet godina kad ga je uza zid pribio diler naoružan noževima, a dobijao je batine skoro na dnevnoj bazi. Irmelin nije dete podizala sama jer se Leov otac Džordž, crtač i prodavac stripova, potrudio da ostane u sinovljevom životu i nakon što se razveo od njegove majke kada je Leu bilo samo godina dana.

Ali Džordžov pristup bio je zabava, zabava i samo zabava, pa su otac i sin stalno ludovali po kvartovskim feštama, a kroz kuću su defilovali brojni likovi iz raznih sfera američkog umetničkog života, od onih koji nikada nisu uspeli na sceni do Čarlsa Bukovskog i Hjuberta Šelbija Džuniora, autora “Poslednjeg izlaza za Bruklin” i “Rekvijem za snove”.

Džordž je dugo Leonardu birao i uloge. Do Kaprio je glumom počeo da se bavi još kao klinac, iako je u početku zbog sklonosti izazivanju haosa oko sebe često izbacivan sa setova reklama. Kasnije, kada se videlo da ga škola nimalo ne zanima i da jedva podnosi okove razreda, Leo je počeo da sledi starijeg polubrata Adama Farara u glumačkoj karijeri.

Adam je dete Džordžove žene Pegi En, kojom se oženio nakon što je ostavio Irmelin. Fararu je kao mladom odlično krenulo u Holivudu, pa je Leo imao na koga da se ugleda kao dete željno pozornice. Ali kako je od početka 1990-ih Leu karijera išla uzlaznom putanjom, tako je Adam tonuo u svakom pogledu, pa zad­njih 15 godina, uprkos Leovim pokušajima da ga podstakne da od sebe i za sebe stvori nešto pošteno, Farar svako malo završi u zatvoru zbog nasilja, krađa i droge. Srećom, Leo se spasio takve sudbine.

1955. emigrirali su u Ameriku, a upravo tu je Irmelin upoznala Džordža Dikaprija i udala se za njega, a potom i rodila Leonarda. Leo je oduvek isticao da je ponosan što je "pola Rus", a o svojoj baki uvek je pričao u superlativu.

- Za mene ona je bila oličenje unutrašnje snage i integriteta - rekao je Leonardo u intervjuu za jedan ruski magazin 2012. godine. Njegova baka Jelena bila je uz njega kada je snimao "Titanik", film koji ga je proslavio, a kako je kasnije rekla, viđaju se kada god bi došao u Evropu.

Mnogi kažu da je baka za Dikaprija "savršena žena", te da traži neku koja je nalik njoj, ali za sada nijedna joj nije dorasla.

Odnosi sa ženama

Leonardo Di Kaprio je privukao veću pažnju javnosti u 23. godini kao mladi lepotan na kojeg su se, zbog uloga u "Romeu i Juliji" i "Titaniku", bacale sve mlade i ne tako mlade žene, a on, novookrunisani "kralj sveta", mogao je da bira koju je želeo i da se provodi kako je hteo.

Malo se toga u Leovom životu promenilo od 1998. godine, kada je uglavnom Njujorkom, a i dobrim delom Zemljine kugle krstario sa svojom "pussy posse".

Osim Lea, u lov na voljne i manje voljne devojke su išli i Tobi Megvajer, iluzionista Dejvid Blejn, Lukas Haa i još nekoliko momaka koji su uživali u Di Kaprovoj moći i sjaju slave koja se i na njih odražavala pa su mogli da ulaze u klubove u koje su hteli, sedeli za najboljim stolovima, posluživani najvećom brzinom, a žene u koje bi uprli prstom bile bi njihove.

Još je nešto ostalo isto, a to je uzrast i profil žena koje orbitiraju oko 49-godišnjeg Lea: gotovo su to redom modeli u ranim dvadesetim godinama. Tako je bilo kad su Leu društvo pravile Naomi Kembel, Kristen Zeng, Ema Miler, Brižit Hol, Amber Valeta, Žizel Bundšen, Ana Vjalicina, Bar Refaeli i mnoge druge.

Retke “ne-manekenke” koje su se uvukle na ovu listu su Spajsica Ema Banton,Maraja Keri, starlete Karmen Elektra i Paris Hilton, glumice Bižu Filips i Ališa Silverstone. Doduše, Leo je naučio da devojke s ovog drugog spiska ne slušaju tako dobro kao manekenke.

Niko ne sme ništa da priča o Dikapriju

Dikapriju, koji jako pazi da što manje detalja iz njegovog privatnog života iscuri u medije, a ima i vernu prijateljsku pratnju koju nikakvi obećani honorari od tabloida ne mogu da privole da izdaju svoju zvezdu. Jedina kojoj je "desilo" da otkrije nešto više bila je mlada Toni Garn.

Mlada devojka koja, kao i mnogi, voli da podeli detalje života na Tviteru i Instagramu, "drznula" se da podeli slike sa rođendanske proslave Dikaprija. Nekoliko sati kasnije sve su uklonjene, a svi blogeri i mediji dobili su oštro upozorenje Leovih advokata da učine isto, a Toni se takva greška nije ponovila.

Skandal koji su zataškali advokati

U vreme dok je harala "pussy posse", i dok su izluđivali svojim prohtevima osoblje ekskluzivnih klubova, a potom odlazili bez ikakve napojnice (Leo je bio zloglasan da je škrtica), momcima je jedno veče za oko zapela Elizabet Berkli.

Lepa glumica tada je, krajem 1990-ih, bila na vrhuncu slave zah­valjujući kontroverznom filmu "Showgirls" u kojem je imala jednu od glavnih uloga. Da li su Leo i ekipa pomislili da se Elizabet i u privatnom životu ponaša skandalozno kao njen lik Nomi Maloun, nebitno je.

Bitno je da su poslali "nekog" po nju, jednu od holivudskih agentkinja koja je skupljala bodove obavljajući sitne posliće za razmaženu ekipu. Ona je i došla do Elizabet i rekla joj da momci traže da im se pridruži. Elizabet je objasnila da je u klubu s dečkom Rodžerom Vilsonom i mislila da je time sve rešila.

Ali, kad su ona i Rodžer stigli kući, počela je serija napornih i neugodnih poziva. U jednom od njih Rodžer je psovao nekog iz Leove pratnje, a sve je završilo tučom ispred kluba u kojem je Vilsonu teško povređen dušnik. Sumnja se da je udarac naneo upravo Leo, kojeg je Rodžer tužio za 45 miliona dolara. Slučaj je rešen nagodbom, ne zna se kolikom, zna se samo da je odjednom cela priča prestala da se spominje.

Fama oko Dikaprija zbog "veličine"

Fama oko Lea rasla je zbog još jedne činjenice, ili glasine, zavisno koliko ste u sledeće spremni da verujete: Leo je, kažu, neverovatno obdaren, i pritom ne mislimo na glumački talenat, iako taj ni na trenutak ne dolazi pod znak pitanja.

Bobi Braun, jedna od najpoznatijih rok grupi devojaka s kraja 1980-ih i ranih 1990-ih, u svojim memoarima tvrdi da se u jednom trenutku, kada ju je ostavio Tomi Li, spetljala s Leom. Bilo joj je čudno kada joj je zapevao "Waterfalls" ženskog benda TLC, ali je pravi šok doživela kada je spustio pantalone.

"Ogroman je", kaže ona. Časopis Playgirl, pak, se bio dokopao fotografija Lea dok se go ludirao s Tobijem i Blejnom i 1998. planirao da pokaže svima koliki je Leo, ali ih je glumac preduhitrio tužbom pa su slike ostale pod ključem.

Skandalozni film koji otkriva njegovu pravu prirodu

Leo je pod tepih relativno uspešno pomeo i mali film znan kao "Don’s Plum", u kojem su porednjega igrali i Kevin Konoli, Tobi Megvajer, Amber Benson i još nekoliko pripadnika tadašnje holivudske "zlatne mladeži". Film je snimao njihov prijatelj R. D. Rob između 1995. i 1996. godine dok se zabavljaju u jednom kafiću. Razgovaralo se o alkoholu, drogi i seksu, a sve je bilo začinjeno vrlo vulgarnim šalama i pošalicama.Trebala je to da bude zafrkancija i vežba, ali kada su se Leo i Tobi proslavili, Rob i producenti odlučili su to da objave kao crno-belu dramu.

Dikaprio i Megvajer nisu hteli ni da čuju i odmah su ih tužili. Nije u pitanju, sigurno, bilo samo to što neko na njima želi da zaradi, mnogo je važnije bilo to što su o ženama govorili tako odvratne rečenice ‒ i pritom se često baš i ne čini da glume ‒ da bi njihov imidž pretrpio itekakvu štetu. Film je na kraju izdat van Amerike, ali nije imao odjeka i uglavnom je ­zaboravljen. Nije čudno što Dikaprio nastoji da kontroliše sve delove života koje može: dečak koji je odrastao s poremećajem u ponašanju, u jednom od najgorih delova Los Anđelesa, u porodici koja se vrlo lako može nazvati boemskom, verovatno je u potrazi za kakvim-takvim sidrom.

Jezivi napad bivše

No, daleko od toga da nekad i Leo nema lošu noć te da "plati" za sve ono što je radio drugima. Davne, 2005. glumac je napuštao žurku koju je organizovao bivši dečko Paris Hilton kada ga je napala bivša devojka Areta Vilson, inače manekenka - polila tečnošću, a zatim mu polomljenom flašom isekla lice. Vilsonova se kasnije pravdala da nije znala da je reč o Leu, već je mislila da je reč o drugom njenom bivšem dečku.

Pet godina kasnije, Vilson je deportovana, osuđena na dve godine zatvora i naređeno joj je da se drži 500 stopa od glumca. Dikaprio je bio dobro nakon incidenta, ali je poslat u bolnicu, gde mu je bilo potrebno 17 šavova da zakrpi rane na licu i vratu.

Tvrdi da je aktivista za zaštitu životne sredine, ali...

Leonarda Dikaprija bije glas da je jedan od glumaca koje prati najgori miris. Razlog je navodno to što se ne kupa kako bi smanjio potrošnju pijaće vode. Takođe, važi za strastvenog aktivistu za zaštitu životne sredine, te je čak i donirao 30 miliona za očuvanje zelenila.

I sve bi to bilo sjajno, da u isti mah Dikaprio ne provodi dane i dane na jahtama koje su poznate kao ogromni zagađivači, kao i da je strastveni korisnik privatnih aviona kojima svako malo putuje sa jedne zabave na drugu. No, to se očigledno, po njegovom rezonu - ne računa.

(Kurir.rs/Wanted)

Bonus video:

00:33

Takođe je svoj komentar dao i Džonatan Ingliš, glumac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track