BASTIJAN OTKRIO KOJE MU JE OMILJENO SRPSKO JELO I SVI SU ODUŠEVLJENI KOLIKO JE SKROMAN: Ana mu OVAJ DORUČAK sprema svako jutro
Foto: Instagram

pravi srpski zet

BASTIJAN OTKRIO KOJE MU JE OMILJENO SRPSKO JELO I SVI SU ODUŠEVLJENI KOLIKO JE SKROMAN: Ana mu OVAJ DORUČAK sprema svako jutro

Pop kultura -

Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger pravi je srpski zet, što potvrđuju i njegovi odgovori na pitanja fanova.

Naime, suprug Ane Ivanović kada je svojevremeno uspeo da dobije 13 miliona pratilaca na Instagramu, sad ih već ima 17, u tu čast je napravio video u kome je ogovarao na pitanja iz celog sveta.

Bilo je tu najviše pitanja u vezi sa fudbalom i ostalim sportovima: za koga navija, ko mu je idol iz mladosti, ko je po njegovom mišljenju najbolji fudbaler svih vremena...

Ipak, za fanove Srbije najzanimljiviji su bili odgovori na pitanja vezana za Srbiju i Anu.

Švajni je tako otkrio da su mu omiljene srpske reči "ajde" i "zet" koje je i preveo na engleski jezik. Jasno je da mu je prva reč omiljena jer je to bio uzvik kojim je njegova supruga sebe bodrila na teniskim terenima i posle koga je obično sledilo slavlje navijača srpske teniserke.

Švajni je fanovima otkrio i koje mu je omiljeno jelo iz srpske kuhinje. Reč je o prženicama, koje mu Ana često pravi za doručak, a za svaku pohvalu je kako je Nemac uspeo da izgovori ovu reč koja strancima obično zadaje mnogo muka.

Recept za prženice

Potrebno je:

  • 1 hleb
  • 2 kašike maslaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 250g krem sira
  • 2 kašičice limunovog soka
Prženice
foto: Profimedia

POSTUPAK:

Isecite hleb na tanke kriške a onda pomešajte četiri jaja, mleko i dve kašike šećera. U drugoj posudi pomešajte krem sir, ostatak šećera, limun i jaje dok ne dobijete krem.

Ubacite kriške u smesu od jaja i mleka pa slažite na dno vatrostalne posude. Kada potrošite polovinu vekne, premažite kremom od krem sira a onda poređajte drugu polovinu hleba. Na samom kraju, sve pospite šećerom i pecite na 180 stepeni 40 minuta.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

00:05

Ana Ivanović pokazala kako je umesila česnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track