ZBOG ZAHVATA KOJI JE POŠAO PO ZLU GODINAMA SE KRILA OD JAVNOSTI: Čuvena manekenka sad podelila MUČNA ISKUSTVA iz najslavnijih dana
Foto: Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia

LINDA EVANĐELISTA

ZBOG ZAHVATA KOJI JE POŠAO PO ZLU GODINAMA SE KRILA OD JAVNOSTI: Čuvena manekenka sad podelila MUČNA ISKUSTVA iz najslavnijih dana

Pop kultura -

Linda Evanđelista bila je jedan od najlepših modela 90-ih godina, a zahvaljujući svojoj vitkoj figuri tražili su je brojni modni brendovi.

No, sada je otkrila mračnu stranu modelinga i ispričala svoje iskustvo s rigoroznim dijetama kojih se držala u danima najveće slave.

Linda Evanđelista
foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

U iskrenom intervjuu s Ruth Rogers u svom podkastu ''Ruthin Table 4'', Linda je otkrila da je koristila štetne dijete i imala faze izgladnjivanja do kasnih 20-ih kako bi bila dovoljno mršava za modne revije.

Na svom vrhuncu kao jedan od svetskih supermodela, izjavila je da ne bi ustala iz kreveta za manje od 10 hiljada dolara dnevno.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

''Znam da sam morala da radim na održavanju težine i bilo je perioda kad sam stvarno morala da pazim na ishranu'', rekla je.

Tada se podvrgla dijeti ''Master Cleanse'', koja od korisnika zahteva da prvih deset dana piju samo slanu vodu i biljni i lekovite laksative.

Linda Evanđelista
foto: Shutterstock

''Počela sam stalno da radim čišćenja organizma i volela sam da ih radim, ali mislim da su bila jako štetna za mene. Sprovela sam Master Cleanse dosta puta, ali radila bih i medicinska čišćenja, poput napitka u prahu, baze od riže. Takođe, odlazila bih na We Care Spa, to je u pustinji u blizini Palm Springsa gde pijete samo tekućine, uglavnom vode s limunom i mentom i čajeve i dobijete čašu soka dnevno i jednom dnevno dobijete razređeno razvodnjeno povrće koje se zove supa'', ispričala je svoje iskustvo o izgladnjivanju.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Govoreći o promenama u modi koja se sada prilagođava veličinama žena, kaže: ''U 90-im su modeli morali da se prilagode kako bi pristajali odeći, danas je obrnuto.''

Prošle godine je Evanđelista otkrila da se podvrgnula postupku smrzavanja masti pod nazivom CoolSculpting, koji je njeno telo trebao da oslobodi masti, ali ostavio ju je trajno deformisanom i unakaženom.

Linda Evanđelista
foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Naime, tretman je pošao po zlu, pa umesto da je njene masne ćelije smanjio, tretman je ćelije povećao, zbog čega je Linda izgledala nateklo. Potom je na Instagramu objavila kako će se dugoročno povući iz javnosti.

''Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih kolega napredovale, razlog je taj što sam bila brutalno unakažena Zeltiqovim postupkom CoolSculpting, koji je učinio suprotno od onoga što je obećavao'', napisala je tada.

Linda Evanđelista
foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

''Povećao je, a ne smanjio moje masne ćelije i ostavio me trajno deformisanom nakon što sam prošla dve bolne, neuspešne korektivne operacije. Ostala sam, kako su mediji opisali, neprepoznatljiva."

No, iako je neko vreme bila skrivena u svom domu, Linda je sada počela sve češće da se pojavljuje u javnosti, a svoju figuru je opet uspela da dovede u dobru formu.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

02:35

SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track