SPAVAO JE S ROĐAKAMA I PONIŽAVAO JE, A ONA JE PRISTAJALA NA SVE: Umro joj na rukama, a na SAMRTNIČKOJ POSTELJI joj priznao ISTINU
Foto: Profimedia

SVE JE TRPELA

SPAVAO JE S ROĐAKAMA I PONIŽAVAO JE, A ONA JE PRISTAJALA NA SVE: Umro joj na rukama, a na SAMRTNIČKOJ POSTELJI joj priznao ISTINU

Pop kultura -

Diva Marija Kalas je već bila smatrana najvećom operskom pevačicom svih vremena kad je upoznala Aristotela Onazisa. Bilo je to 1957. godine i imala je 35 godina.

Iako je u to vreme bila u braku s Đanbatistom Meneginijem, s Onazisom je započela blisko udvaranje. Za nju je organizovao zabavu koja ju je doslovno ostavila bez daha. Meneginovi su bili milioneri, ali u poređenju s Onazisom osećali su se kao siromašni rođaci. Pozvao je četrdeset ljudi da mu budu gosti u operi, a potom sto šezdeset na zabavu u Dorčesteru.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Kasnije su Marija i njen suprug bili pozvani na fantastične zabave na Onazisovoj jahti; provodila je duge odmore s Onazisom i prijateljima, ploveći do tako divnih mesta kao što su Portofino, Kapri, Korintski zaliv i Istanbul.

Marija je prvi put u životu bila ludo zaljubljena u muškarca koji je bio zaljubljen u nju. Bilo je previše za sve odjednom. Bila je preplavljena osećanjima koja nije mogla da podnese. Tada bi umirila svoju savest znajući da će ona i Ari pokušati da se razvedu i venčaju što je pre moguće.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Puno su razgovarali o venčanju. Kad je Ari još jednom rekao da bi se oženio njom, Marija je to objavila novinarima. Ari je novinarima rekao da je to samo detinjasta šala i čisto Marijina fantazija! Opet, bila je dobra devojka i nije ništa rekla.

Tako su godine prolazile, Marija je uvek bila puna nade, a Onazis je bio sve brutalniji. Godine 1963. Li Radzivil, sestra Džeki Kenedi, koja je bila na brodu Kristina, otišla je do sestrinog kreveta, gde je upravo rodila Patrika Bouvijera Kenedija, koji je umro dva dana kasnije.

Dijeta, Tajna, Mršavljenje, Višak Kilograma, Marija Kalas
foto: Profimedia

Kad se Li vratila u Atinu, ispričala je Ariju i Mariji koliko je njena sestra očajna i izbezumljena. Ari je odmah ponudio gospođi Kenedi da iskoristi njegov brod za svoje lečenje. Marija se osećala usamljeno pri pomisli na prisutnost gospođe Kenedi na brodu, i začudo, drhtala je od straha.

Nikada nije fizički tukao Mariju - verovatno je znao da je to jedina stvar s kojom se ne može izvući - ali njegov odnos prema njoj bio je gotovo jednako brutalan. Nijedna psovka nije bila previše podla da bi se bacila, nijedna uvreda nije bila previše uvredljiva. Rekli su joj da ćuti jer je bila samo glupa dama s velikim nosom, naočarima koje su je činile ružnom i debelim nogama. Ponizio ju je pred svima, a ona je pristala na sve.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Od svih mogućih trenutaka u njenom životu, Marija je za trudnoću odabrala trenutak kada je njihova veza bila na najnižoj tački. Jedva je čekala da kaže Ariju o tome. Želela je dete više nego što je ikad u svom životu želela išta osim njega, a pomisao da će roditi dete čoveka kojeg je volela ispunjavala ju je nežnošću. Ali Ari je imao druge ideje.

20. oktobra 1968. Maria je dobila vest da će se Aristotel i Džeki Kenedi venčati. Karma je ipak odradila svoje, brak između Onazisa i Džeki bio je potpuna katastrofa.

Džeki Kenedi
Džeki Kenedifoto: Profimedia

Ari je postajao razočaran Džekinim raskošnim kupovinama nakita i odeće i počeo je da shvata da ona misli da je on budala. Stalno je zvao Mariju i slao joj cveće, ali dugo je njen ponos bio previše povređen i odbijala je da razgovara s njim. Napokon, 1969. godine, sreli su se na jednoj zabavi i malo-pomalo ponovo počeli da se viđaju.

No ubrzo se Onazis teško razboleo od neizlečive bolesti. Umro je 1975. godine. Marija se nikada nije oporavila od tog gubitka.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Bliski prijatelji kažu da je Marija Kalas celu noć provela budna u njegovom bolesničkom krevetu. "Voleo sam te. Ne uvek dobro, ali koliko sam mogao", rekao joj je navodno na samrtničkoj postelji.

Pričalo se da je Aristotel spavao sa svojim rođakama, a njegov odnos prema ženama bio je poražavajuć.

Marija Kalas je 16. septembra 1977. u 53. godini života pronađena mrtva u svom krevetu. Zvanična priča je bila da je umrla od srčanog udara.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

04:30

LJUBAVNA PRIČA DEJANA STANKOVIĆA: Dao pobednički go na derbiju, pa upoznao sadašnju suprugu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track