33 GODINE SVI GA ZNAJU KAO DEČAKA KOJI JE OSTAO SAM KOD KUĆE: Posle uspona i padova, konačno je dočekao POSEBAN i važan trenutak
Foto: Profimedia

33 GODINE SVI GA ZNAJU KAO DEČAKA KOJI JE OSTAO SAM KOD KUĆE: Posle uspona i padova, konačno je dočekao POSEBAN i važan trenutak

Pop kultura -

Mekoli Kalkin će dobiti zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, a na svečanu ceremoniju doći će i glumica Ketrin O'Hara, s kojom je glumio u filmovima "Sam u kući" iz 1990. i 1993. godine koji su mu doneli svetsku slavu.

Mekoli Kalkin
foto: Profimedia

Američkom glumcu i zvezdi filmova "Sam u kući" Mekoliju Kalkinu ovih dana biće ukazana velika čast, dobiće zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Tom prilikom bi nakon dugo vremena trebalo da se sretne sa Ketrin O'Harom, koja mu je u filmovima glumila majku.

Danas 43-godišnji Mekoli pojaviće se na posebnoj ceremoniji 1. decembra, a producentkinja holivudske Staze slavnih Ana Martinez izjavila je da je on decenijama među glavnim ličnostima pop-kulture, što je navela i u službenom saopštenju za javnost u kojem je objavljeno da će dobiti zvezdu.

Kalkin je tumačio glavnu ulogu Kevina Mekalistera u prva dva nastavka franšize "Sam u kući" i ta mu je uloga donela svetsku slavu, ali glumio je on i u drugim projektima tokom svoje uspešne karijere, poput "Moja devojka" 1991. godine i "Riči Rič" 1994. godine, a među poslednjim koje je snimio bio je "American Horror Story: Double Feature" pre dve godine.

"Ima opsežnu putanju rada, ali njegov film 'Sam u kući' jedan je od omiljenih prazničnih filmova poznatih u celom svetu. A kako je Ketrin O'Hara u filmu glumila Mekolijevu majku, biće prigodno da se ponovno sastane sa svojim filmskim sinom i govoriće na ceremoniji" najavila je Ana.

Mekoli Kalkin
foto: Print Screen Jutjub

Sredinom 1990-ih Mekoli je uzeo pauzu od industrije zabave, ali se vratio glumi u filmu "Party Monster" iz 2003. godine. U intervjuu za Vanity Fair 2018. godine otkrio je da ne voli često da gleda filmove "Sam u kući".

"To je pozadinsko zračenje u vreme Božića. Imao sam ljude koji su hteli da sednu i gledaju to sa mnom, što je istovremeno i laskavo i jezivo", izjavio je tada i dodao da mu dolaze sva sećanja sa snimanja i da ne može da se fokusira na radnju kada ih gleda.

"Gledam i sećam se tog dana na setu, kao, kako sam skrivao svoj pepsi iza kauča. Ne mogu to da gledam na isti način na koji to mogu drugi ljudi", pojasnio je.

Mekoli Kalkin
foto: Profimedia

Prisetio se i kada je s tek 18 godina napokon dobio pristup prihodima koje je ostvario radeći na brojnim projektima kao dječji glumac.

"Osećao sam se kao da je neki klinac jako, jako puno radio i ja sam nasledio sav njegov novac. To mi omogućuje da danas sve tretiram kao hobi" priznao je glumac.

Da podsetimo, počeo je da glumi sa samo četiri godine, a 1994. povukao se iz Holivuda na 10 godina. Nakon niza zapaženih uloga proglašen je najuspešnijim dečijim glumcem nakon Širli Templ, ali slava ga je slomila. U septembru 2004. godine uhapšen je zbog posedovanja marihuane i supstanci Alprazolama i Klonazepama pa je jedno vreme proveo u zatvoru.

Danas mu je glavna zanimacija vaspitavanje dvoje dece koje je dobio sa svojom verenicom Brendom Song, s kojom je u vezi od 2017. godine, a prema pisanju Peoplea verili su se 2022. godine.

Mekoli Kalkin, Brenda Song
foto: Profimedia

Optužen je za ilegalno posedovanje supstanci i na sudu priznao krivicu. Pušten je uz kauciju od 4000 dolara. Njegovi prijatelji i fanovi dugo su se bojali za njegov život zbog problema sa zavisnošću, ali pre nekoliko godina rekao je kako je već dugo čist i želi da promeniti život.

Sa samo 18 godina oženio se glumicom Rakel Majner i razveli su se nakon četiri godine braka. Nakon toga osam godina je bio u vezi s glumicom Milom Kunis, sadašnjom suprugom Eštona Kučera.

Mekoli Kalkin, Brenda Song
foto: Profimedia

Takođe, njegov mlađi brat je Kiran Kalkin koga svi znamo iz odlične serije "Succesion".

(Kurir.rs/DnevnikShowbizz)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track