O POGIBIJI POLA VOKERA SE I DANAS SPEKULIŠE: Njegova smrt šokirala je fanove, a zbog OVE poruke je kobnog dana IZJURIO IZ KUĆE
Foto: Printscreen

prošlo je 10 godina

O POGIBIJI POLA VOKERA SE I DANAS SPEKULIŠE: Njegova smrt šokirala je fanove, a zbog OVE poruke je kobnog dana IZJURIO IZ KUĆE

Pop kultura -

Na današnji dan 2013. zvezda serijala "Paklene ulice" Pol Voker, izgubio je život u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća u koj je stradao glumac, na neki način je odražavala vratolomije koje prkose smrti i brze vožnje koje su proslavile filmove "Paklene ulice" (Fast and furious).

Pol Voker
foto: Profimedia

Kobna vožnja

Do sudara je došlo u popodnevnim časovima u južnoj Kaliforniji u blizini grada Santa Klarita. Porše u kom se nalazio Voker udario je u rasvetni stub i drvo, a zatim se zapalio. Spasioci su pokušali da ugase zapaljeni automobil, ali njihovi napori nisu dali rezultata. U nesreći je poginuo i njegov prijatelj Rodžer Rodas, koji je bio za volanom.

O pogibiji slavnog glumca se spekuliše i danas, a njegova smrt obavijena je velom tajni i kontroverzi.

Odeljenje šerifa okruga Los Anđeles presudilo je da je prevelika brzina bila uzrok nesreće.

- Istražitelji su utvrdili da je uzrok fatalnog sudara vozila bila brzina koja nije bezbedna za uslove na putu - saopštilo je šerifovo odeljenje u martu 2014. Ograničenje brzine na delu prigradskog puta u blizini događaja bilo je samo 45 km/h.

Fanovi tvrde da je naslutio smrt

U to vreme Pol Voker snimao je sedmi deo čuvenog serijala koji mu je doneo veliku slavu. Jezivi predznak njegove smrti javlja se u jednoj od scena iz filma koja je na čudan način procurila samo nekoliko dana pre kobne večeri koja je odnela dva život.

U sceni, glavne zvezde filma Voker, Vin Dizel i Tajriz Gibson su na sahrani drugog lika. U jednom trenutku, Gibson kaže Vokerovom liku: "Obećaj mi, Brajane, da nema više sahrana". Voker odgovara: "Još samo jedan", zaklinjajući se na osvetu protiv zlikovca u filmu ). Ali fanovi su tu rečenicu, "Samo još jedna", povezali za njegovom smrti koja je usledila par dana kasnije.

Paklene Ulice, Pol Voker, Vin Dizel
foto: Printscreen

Na dan Vokerove smrti dogodila se još jedna situacija, kojoj su fanovi dali potpuno novi epitet. Navodno je zamolio svoju majku da napusti posao medicinske sestre i da se brine o njegovoj15-godišnjoj ćerki, jer mu je bilo jako teško da uskladi duga snimanja i odsustva od kuće sa roditeljstvom, kao i da pronađe pomoć koja mu je bila potrebna, jer je često je bio odsutan zbog posla.

Poruka

Tog kobnog dana, Pol je isplanirao da sa svojom ćerkom Medou, koja danas ima 22 godine, ukrašava novogodišnju jelku. Međutim, kada mu je stigla poruka sa podsetnikom na humanitarni događaj, za koji je potpuno zaboravio da treba da mu prisustvuje, izjurio je iz kuće i otišao tamo. Stigao je na događaj, ali se sa njega nikada nije vratio.

Prijatelji

Brigu o Medou preuzeo je glumac Vin Dizel, jedan od najboljih prijatelja njenog pokojnog oca koji se i zavetovao da će o Polovoj ćerki voditi računa kao o svom detetu.

Medou Voker, Vin Dizel
foto: Printscreen/Instagram

Medou je tokom godina isticala koliko joj znači Dizelova podrška, a fanovi su bili potpuno u suzama kada su na njenom profilu osvanule fotografije sa venčanja. Do oltara ju je vodio niko drugi do slavni glumac Vin Dizel, a obožavatelji su još jednom prokomentarisali da u Holivudu ipak postoje prava prijateljstva, ali i koliko Medou liči na svog pokojnog oca.

Film završen bez Pola Vokera

Njegova majka, Šeril Voker, je dobila starateljstvo nad njegovom ćerkom, Meadou Rejn, nakon njegove smrti, a "Paklene ulice" završene su uz pomoć dva Vokerova brata. Film je objavljen 2015. godine i zaradio je neverovatnih 1,7 milijardi dolara na međunarodnom nivou.

(Kurir.rs/A.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track