SESTRA MEGAN MARKL KONAČNO DOBILA ŠTA JE ŽELELA: Godinama napada vojvotkinju, a sad joj je priredila NOVU NEPRIJATNOST
Foto: Profimedia

POZNAT JE DATUM

SESTRA MEGAN MARKL KONAČNO DOBILA ŠTA JE ŽELELA: Godinama napada vojvotkinju, a sad joj je priredila NOVU NEPRIJATNOST

Pop kultura -

Polusestra vojvotkinje Megan Markl, Samanta Markl, ovih dana može da bude samo zadovoljna jer je sudija odredio datum suđenja zbog tužbe za klevetu koju je je podnela protiv nje.

Suđenje će započeti u Tampi 4. novembra 2024. godine i očekuje se da će trajati do pet dana, a 59-godišnja Samanta traži 75 hiljada dolara odštete. Polusestre već dugo nisu bliske, ali ona tvrdi da je oklevetana tokom ozloglašenog intervjua princa Harija i Megan s Oprom Vinfri, koji je emitovan 2021. godine.

Samanta Markl
foto: 7 News Spotlight / Ferrari / Profimedia

Tokom intervjua, Megan je spomenula da je odrastala kao jedinica, što joj je Samanta zamerila, navodeći da su imale normalan odnos i da su zajedno odrastale, zajedno s bratom Tomasom Marklom mlađim.

Samanta, koja se bori s multiplom sklerozom i koristi invalidska kolica pri kretanju, rekla je da su je takvi komentari izložili poniženju i mržnji, dok je Meganine reči u intervjuu nazvala lažnim i zlonamernim i da su naštetili prodaji njene knjige, "The Diary of Princess Pushy's Sister Part 1".

Megan Markl
foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Meganini advokati rekli su da su komentari bivše zvezde "Suitsa" odražavali njeno lično iskustvo, a Samantin advokat Piter Tiktin rekao je kako veruje da bi suđenje moglo da traje duže od pet dana. Zbog pravila građanskog suda, ne očekuje se da će se Megan pojaviiti na suđenju.

Samanta je nakon svojih javnih tvrdnji izjavila da je primila pretnje smrću, te navela da joj je nakon emitovanja Netflixove uspešne dokumentarne serije "Harry & Meghan" suspendovan Tviter nalog.

Samanta Markl
foto: Profimedia

Otkako se Megan verila za princa Harija, Samanta se pojavila u bezbrojnim TV i radijskim intervjuima u kojima je pričala kako su njih dve bile bliske detinjstvu i da joj je često pomagala oko zadataka i vodila je u tržne centre. Nakon što je Megan počela da niže uspehe kao glumica, navodno više nije imala vremena za svoju stariju sestru Samantu, a do 2016. godine njih dve su prestale da se posećuju, iako se između njih ništa dogodilo, barem kako Samanta tvrdi.

"Nažalost, nakon što je Megan upoznala i počela da se zabavlja s princem Harijem, postala je neprijateljski raspoložena prema Samanti, kao i prema svom polubratu i ocu, a Meganin odnos sa Samantom postao je otuđen", stoji u njenoj tužbi.

Samanta Markl
foto: Profimedia

U prvoj verziji tužbe Samanta je tvrdila da ju je Megan namerno oklevetala dajući informacije autorima "Finding Freedoma", za koje kaže da su lažne. Među tvrdnjama navedenim u tužbi bila je i Meganina izjava da je Samanta napustila srednju školu.

Međutim, ti detalji su izbrisani iz izmenjene pritužbe, a koja se sada fokusira isključivo na Meganine primedbe u intervjuu s Oprom.

Samanta je inače najstarija ćerka Meganinog oca Tomasa Markla, i ona i Megan imaju različite majke.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track