POSLE CMIZDRENJA I UŽASNE BIOGRAFIJE PUČE BALON AROGANCIJE: Megan i Hari proglašeni NAJVEĆIM GUBITNICIMA u Holivudu
Foto: Printscreen/Twitter, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

donacije drastično opale

POSLE CMIZDRENJA I UŽASNE BIOGRAFIJE PUČE BALON AROGANCIJE: Megan i Hari proglašeni NAJVEĆIM GUBITNICIMA u Holivudu

Pop kultura -

Ne ide na dobro. Megan Markl i Hari objavili su danas video sa humanitarnim aktivnostima Fondacije Arčivel za ovu godinu, a onda se saznalo da su donacije ove organizacije naglo opale. Sud u Londonu naredio je juče princu da plati 50.000 funti čuvenom britanskom izdavaču kog je tužio zbog članka kojim mu je, prema tužbi, narušena reputacija i ugroženo bavljenje dobrotvornim radom. Na sve to The Hollywood Reporter proglasio je čuveni par za najveće gubitnike u Holivudu.

Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nezahvalnu titulu Megan Markl i Hariju doneli su im neuspesi: Spotify je raskinuo sa njima ugovor vredan 20 miliona dolara, završili su u animiranoj seriji "South Park" gde je na sarkastičan način prikazana njihova navodna želja da se distanciraju od javnosti, i cilj da zarade na tužnim pričama o svojim životima, kako smatraju autori.

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reputaciji nije doprinela ni knjiga "Spare" princa Harija kao ni nedavno objavljeno štivo "Endgame" Omida Skobija koje je pokrenulo rasistički skandal na dvoru.

Džejms Hiberd iz The Hollywood Reporter napisao je veoma oštar osvrt na prethodnih 12 meseci poznatog para, pa je podsetio da ih je izvršni direktor Spotify Bil Simons nazvao prevarantima.

"Posle cmizdrenja u dokumentarnoj seriji na Netfliksu, užasne biografije i inertnog podkasta brend Hari i Megan prerastao je u balon nadmenosti koji je sam "prizivao" da bude rasprsnut, a "South Park" je bio čioda“, napisao je.

Megan Markl
foto: Profimedia

Kraljevski komentator Kinsi Šofild izjavila je da će zbog ove titule agencija za talente Megan Markl „imati probleme pri određivanju narednih koraka“. „The Hollywood Reporter je Biblija u ovom gradu", poručila je, sigurna da će ovakav osvrt smetati vojvotkinji i vojvodi od Saseksa.

Na sve se nadovezao i godišnji izveštaj Fondacije koji je pokazao da su donacije u prethodnoj godini opale za 11 miliona dolara.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Donacije u 2022. pale su na nešto više od dva miliona dolara sa 12,9 miliona dolara, koliko su iznosile 2021.

A "dobit" u 2021. od devet miliona dolara nestala je zbog nedostatka donacija. Fondacija je zabeležila gubitak od 674.485 dolara u 2022. jer su prihodi iznosili dva miliona dolara, a troškovi 2,67 miliona dolara.

princ Hari, Megan Markl
foto: The Daily Stardust / ShotbyNYP/MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prošle godine pojavila su se samo dva velika donatora koji su dali oko milion dolara, 2022. neidentifikovan donator dao je 10 miliona dolara, ali se ove godine ta donacija nije ponovila.

Fondacija je neprofitna organizacija na kraju krajeva, ali poseduje 8,3 miliona dolara u gotovini i imovini, piše Daily mail.

(Kurir.rs/Blic žena/Prenela:T.B.)

Bonus video:

03:07

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA HOLIVUD, A U DUŠI PAKAO! Stručnjak otkriva koji su najčešći okidači LETNJE DEPRESIJE i kako se manifestuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track