ZNATE JE IZ "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA", A NISTE ZNALI DA JE DALA GLAS EJPRIL O'NIL: Oživela čuvenu junakinju Nindža Kornjače
Foto: Shutterstock, Printscreen

evo ko je ona

ZNATE JE IZ "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA", A NISTE ZNALI DA JE DALA GLAS EJPRIL O'NIL: Oživela čuvenu junakinju Nindža Kornjače

Pop kultura -

Poznata srpska glumica Nada Blam je tokom cele karijere dobijala uglavnom sporedne uloge, a oprobala se i u sinhronizaciji crtanih filmova.

Obeležila je detinjstvo generacijama dece i tinejdžera koje su obožavale crtaće.

Nada Blam
foto: Petar Aleksić

U televizijskoj i filmskoj karijeri dugoj 51 godinu uglavnom je dobijala sporedne uloge, a ostala je upamćena kao novinarka Ejpril O'Nil, kojoj je pozajmila glas u čuvenom crtanom filmu "Nindža kornjače".

Nada Blam kaže da je ponosna na ovu sinhronizaciju i da joj je to jedan od naljlepših perioda u životu.

- Početkom devedesetih, kada sam sinhronizovala čuvenu Ejpril, moja ćerka Sara, tada još mala devojčica, bila je na rođendanu kod jedne svoje drugarice. Celo njeno društvo je znalo da ja pozajmljujem glas Ejpril. Odem ja oko osam sati da je pokupim, zvonim na vrata i jedna devojčica mi otvara. Kažem joj da pozove Saru, a dete razočarano, okrenu se ka drugoj deci i reče: "Pa ona uopšte ne liči na Ejpril!" Strašno su bili ljuti na mene zbog toga - kaže Nada.

Nada Blam
foto: Petar Aleksić, Printscreen

Glumica je glas pozajmljivala i drugim crtanim junacima, a poslednji u nizu je gospođa Krompiroglava u megapopularnom crtaću "Priča o igračkama". Najpoznatija uloga na televiziji joj je Smiljana u seriji "Selo gori, a baba se cešlja". Od 1976. godine stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu, a u karijeri je odigrala više od 100 pozorišnih uloga.

(Kurir.rs/Informer.rs/A.G.)

Bonus video:

04:54

ŠURDA AKTUELAN I 40 GODINA NAKON PRVOG PRIKAZIVANJA! Nada Blam OTKRILA VELIKU NEPRIJATNOST sa snimanja: POBESNELA SAM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track