PREMINUO POZNATI GLUMAC: Njegovu karijeru su obeležila ova ostvarenja, a borio se sa strašnom bolešću
Foto: Shutterstock

tuga

PREMINUO POZNATI GLUMAC: Njegovu karijeru su obeležila ova ostvarenja, a borio se sa strašnom bolešću

Pop kultura -

Glumac Džejms Mekefri je preminuo u 65. godini od raka multiplog mijeloma (rak koštane srži).

On je pozajmljivao glas Maksu Pejnu u video igrici po kojoj je najpoznatiji i FKS drami "Rescue Me".

Njegovu smrt je američkom Deadline potvrdio njegov menadžer, koji je naveo da je glumac preminuo u miru, okružen porodicom i prijateljima.

James McCaffrey, Džejms Mekefri
foto: Shutterstock

Rođen u Albaniju u Njujorku, Mekefri je glumio i u seriji Građanski ratovi 1991-93, a 1996. godine angažovao ga je Dik Volf za seriju "Swift Justice" (Brza pravda). Mekefri je postao nešto poput Volfovog štićenika pojavljujući se tokom godina u mnogim Volfovim serijama uključujući Zakon i red: Jedinica za posebne žrtve i Zakon i red: zločinačka namera, između ostalih.

Mekefri je učio u Glumačkom studiju (Actor’s Studio) i tokom 35-godišnje karijere bio bi redovan kao epizodista u prisutan u serijama Viper, Seks i grad, The Big Easy, Glades, Revenge, White Collar, Madam Secretary, Bull i Suits.

Možda mu je najupečatljivije bila uloga 2004. godine sa FKS-ovim Rescue Me, u kojem je Mekefri igrao Džimija Kifa, njujorškog vatrogasca koji je izgubio život 11. septembra i koji se pojavljuje kao duh (ili sećanje) svom rođaku, vatrogascu Tomiju Gavinu, koju igra zvezda serije Denis Liri. Mekefrijev Džimi služio je kao neka vrsta savesti i emocionalnog kamena temeljca za Lirijevog uznemirenog, ožalošćenog Tomija.

Pored uloga na ekranu, Mekefri je gejmerima dobro poznat po svom glasovnom radu kao naslovnom licu u popularnoj franšizi igrica Maks Pejn, kao i po tome što je pozajmio glas Tomasu Zejnu u igricama Alan Vejk, između ostalog.

Glumac Kevin Dilon objavio je sećanje na Instagramu: "Džejms Mekefri, imali smo sreće što smo te poznavali. Moj najbolji prijatelju, nedostajaćeš mi."

Iza Mekefrija su ostala supruga Rošel Bostrom i ćerka Tirnan Mekefri.

(Kurir.rs/Deadline/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track