HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE OD MILION DOLARA: Premašila sva očekivanja, ovo je njen NAJSKUPLJI komad odeće u istoriji
Foto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

11 PUTA VIŠE OD OČEKIVANOG

HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE OD MILION DOLARA: Premašila sva očekivanja, ovo je njen NAJSKUPLJI komad odeće u istoriji

Pop kultura -

Na aukciji u Holivudu, crna večernja haljina koju je nosila princeza Dajana 1985. oborila je modne rekorde. Cena haljine od baršuna znatno je premašila stručne procene, dosegnuvši neverovatnih 1.148.080 dolara, što je čak 11 puta više od prvobitno predviđenih 100.000 dolara.

Ova izuzetna haljina, koja se prodala kao komplet s naramenicama, plavom baletskom suknjom od organdija, velikom mašnom i lentom, sada drži titulu najskuplje prodate haljine princeze Dajane na aukciji.

princeza Dajana
foto: Julien’s Auctions / Ferrari / Profimedia

Dajana, princeza od Velsa, držala je rekord aukcije s haljinom boje patlidžana koja je prodata u aukcijskoj kući Sotheby's u januaru za iznos od 604.800 dolara, nakon intenzivnog nadmetanja.

princeza Dajana, kralj Čarls
foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Ova haljina, koju je dizajnirao marokansko-britanski dizajner Jacques Azagury, sada je nadmašena njenom crnom večernjom haljinom koja je dostigla gotovo dvostruko višu cenu.

Prvi put je princeza Dajana nosila ovu haljinu tokom kraljevske turneje s princem Čarlsom u Italiji 1985. godine. Nosila je istu kombinaciju 1986. godine tokom koncerta Simfonijskog orkestra u Vankuveru.

princeza Dajana
foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Jacques Azagury, poznat po kreiranju i Dajanine venčanice 1981, stvorio je ovu haljinu s dodatkom baletske suknje, posvećene Engleskom nacionalnom baletu, čija je princeza Dajana bila ponosna pokroviteljka.

(Kurir.rs/ Net.hr/ L. S)

Bonus video:

00:51

POZA KOJU JE OSMISLILA VODITELJKA! U šestoj deceniji života mami uzdahe mušakaraca, HALJINA, STAV I DETALJI KOJI OBARAJU SA NOGU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track