KANJE VEST JAVNO SE IZVINIO JEVREJSKOJ ZAJEDNICI: Repera osudili zbog ANTISEMITSKIH IZJAVA, a sve je počelo od njegovog KOLEGE
Foto: AP/ Evan Agostini

TRAŽI OPROŠTAJ

KANJE VEST JAVNO SE IZVINIO JEVREJSKOJ ZAJEDNICI: Repera osudili zbog ANTISEMITSKIH IZJAVA, a sve je počelo od njegovog KOLEGE

Pop kultura -

Reper Kanje Vest izvinio se jevrejskoj zajednici za antisemitske izjave od prošle godine. Na Instagramu je objavio poruku na hebrejskom u kojoj je napisao da je "predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva".

"Iskreno se izvinjavam jevrejskoj zajednici... Nije mi bila namera da ih povredi ili ponizim i duboko žalim zbog bola koju sam možda prouzrokovao. Predan sam započeti od sebe i učiti iz ovog iskustva kako bih osigurao veće razumevanje u budućnosti. Vaš oprost mi je važan, a ja sam predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva", napisao je Kanje.

Sve je počelo kad je rekao da Didija kontrolišu Jevreji

Vest, takođe poznat kao Ye, naširoko je osuđivan nakon antisemitskih izjava. Sve je počelo kada je Američki jevrejski odbor repera prozvao zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji.

Paf Didi
foto: Rojters

Vestova objava sastojala se od snimaka njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Didi je kritikovao majice i poručio ljudima da ih ne kupuju i ne nose. Dan kasnije Vest je počeo objavljivati snimke svojih tekstualnih poruka s Didijem, koji se očito želio naći kako bi porazgovarao o problemu. Kanje nije blagonaklono prihvatio njegov predlog te je rekao da su Jevreji rekli Didiju da ga nazove, aludirajući na to da ga kontrolišu.

Kanje Vest
foto: Profimedia

Spominjao i Hitlera

Komentari su podstakli Adidas da prekine veze s Vestom i prekine svoje unosno partnerstvo s Yeezy obućom, a firma je njegove komentare nazvala "neprihvatljivima, punim mržnje i opasnima". Još je nekoliko brendova prekinulo saradnju s Vestom.

Profimedia, Hitler, Adolf
foto: Profimedia

Takođe, Vest je i rekao da "vidi dobre stvari u vezi Hitlera". "Svako ljudsko biće ima nešto vredno što je iznelo za sto, posebno Hitler, koji je takođe činio dobre stvari... Puno je stvari koje volim kod Hitlera", rekao je u decembru 2022., tokom intervjua s Aleksom Džonson. Vest je takođe suspendovan na X-u (bivšem Tviteru), iako je njegov račun u međuvremenu ponovno aktiviran.

(Kurir.rs/Index/T.B.)

Bonus video:

05:07

NAŠU TRUDNU PEVAČICU GAĐALI KAMENJEM NA HODOČAŠĆU U IZRAELU! Simenunović otkrila: Napali nas zbog KRSTA, mislim da su bili Jevreji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track