HRVATSKI GLUMAC ZBOG KOLEGINICE UPAO U "DUŽNIČKO ROPSTVO": U tolikim je PROBLEMIMA da zbog njenih dugova mora da radi na GRAĐEVINI
Foto: Printscreen/Youtube/24sata

KRIO OD JAVNOSTI KAKO ŽIVI

HRVATSKI GLUMAC ZBOG KOLEGINICE UPAO U "DUŽNIČKO ROPSTVO": U tolikim je PROBLEMIMA da zbog njenih dugova mora da radi na GRAĐEVINI

Pop kultura -

Zagrebački glumac Kristijan Ugrina (51) godinama otplaćuje tuđe kredite. Pristao je da bude žrant za kredit jer je želeo da pomogne koleginici koja je bila starija.

Prestala je da plaća rate, koje su mu potom skidane sa računa, a glumica je u međuvremenu preminula. Upao je u tešku finansijsku situaciju. Iako je o ovoj situaciji bilo reči u više navrata, sada se oglasila Anđelka Mustapić, dobra prijateljica pokojne glumice, koja je molila Ugrinu za pomoć.

Kristijan Ugrina
foto: Printscreen/Youtube/24sata

- Ima ljudi koji – uprkos svemu – ostaju dobri. Takav je naš popularni glumac Kristijan Ugrina. Javnost je već nekoliko puta obaveštena o „njegovom slučaju”. Ugrina nije dozvolio novinarima da prenose šta se dešava u njegovom životu, te je rekao samo da je 2011. godine dva puta bio granacija za svoju koleginicu i suprugu svog omiljenog profesora sa Akademije dramske umetnosti u Zagrebu i da je zbog toga završio u 'dužničkom ropstvu'.

Glumica nije otplaćivala kredit, pa mu je banka redovno, mesečno, skidala rate sa bankovnog računa, zbog čega je, pored glumačkog posla, morao da radi mnogo toga: od izgradnje do dostavljanja hrane po gradu - napisala je Anđelka.

Ona je dodala da je glumica preminula pre četiri godine, a Kristijan više nije mogao da se nosi sa dugom koji mu je ostavila.

- Banka mu je sredinom meseca izvršila blokade zbog oko 12.000 evra preostalog duga pokojne koleginice. Do 2020. otplatio je toliko njenog ukupnog duga za koji je garantovao.

Pokojna glumica, Ugrinova koleginica, bila mi je jedna od najdražih prijateljica, a njen muž najuticajniji i najomiljeniji sagovornik.

- Glumicu sam upoznala 1983. godine, na bolničkom krevetu kao 'otpušteni pacijent'. Bila je teško, smrtno bolesna, a kasnije, možda kao rezultat toga, teško se razbolela od poroka, zavisnosti, što ju je na kraju, bukvalno, koštalo života, a verujem i njenog muža, koji je umro šest godina pre nje - rekla je Anđelka.

Neopisivo joj je žao što je pokojna glumica tako strašno ugrozila glumca Kristijana Ugrinu, ali i njegovu porodicu, decu... Iznenađena je što, uprkos svemu, Kristijan uopšte nije ogorčen zbog cele situacije u koju je dospeo i iz koje ne vidi izlaz.

- Zato objavljujem opštu uplatnicu, verujući da ćemo mu mi kao Fejsbuk zajednica pružiti ruku pomoći i osloboditi ga blokade, tereta koji više ne može da podnese. On ne želi da objavim ime glumice za koju je bio žirant, na čemu sam mu neizrecivo zahvalna - istakla je ona.

(Kurir.rs/Story.hr/A.G.)

Bonus video:

00:44

GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU SELO GORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track