"NADAM SE DA ĆU PREŽIVETI JOŠ 5 GODINA": Zvezda omiljene serije o najnovijim detaljima svoje borbe sa rakom u ČETVRTOM STADIJUMU
Foto: Printscreen YouTube

HEROJSKI SE BORI

"NADAM SE DA ĆU PREŽIVETI JOŠ 5 GODINA": Zvezda omiljene serije o najnovijim detaljima svoje borbe sa rakom u ČETVRTOM STADIJUMU

Pop kultura -

Glumica Šenon Doerti se nada da će joj budući napredak u lečenju raka omogućiti duži život.

"Uvek govorim o činjenici da samo trebamo izgurati još tri do pet godina, a onda će biti terapija T-stanicama ili će biti nešto drugo", rekla je zvezda serije Beverly Hills 90210 u epizodi svog podkasta Let’s Be Clear. "Biće puno više opcija koje će dati još pet godina. Onda u tih pet godina postoji cela druga grupa opcija i na kraju će se naći lek", dodala je glumica.

Šenon Doerti
foto: Profimedia

Njen gost, onkolog dr. Lorens Piro, upotrebio je analogiju s konjskim trkama kako bi opisao kako pacijenti s rakom mogu koristiti jedan tretman kako bi čekali na drugi tretman u nastajanju.

Šenon Doerti
foto: Instagram/theshando

"Uvek govorim da je važno razmišljati o svakoj terapiji kao o konju, a u konjskoj trci želite jahati svakog konja sve dok možete, a onda jašete sledećeg konja što je više moguće... nadate se da ćete zaraditi nekoliko krugova, a zatim postoji još jedan novi set konja za jahanje, kako bi trka bila duža", rekao je.

U januaru prošle godine operisala je tumor na mozgu

Glumici je prvi put dijagnostikovan rak dojke 2015. godine. Premda je njen rak otišao u remisiju dve godine kasnije, vratio se 2019. godine u četvrtom stadijumu. U junu je Doerti otkrila da joj je rak metastazirao, proširivši se na kosti i mozak, a u januaru 2023. podvrgnuta je operaciji uklanjanja tumora na mozgu.

Šenon Doerti
foto: Printscreen/Instagram

Uprkos lečenju, Doerti je pokrenula podkast krajem novembra, u kojem govori o temama relevantnim za njeno stanje, a nove epizode objavljuje svake nedelje. "Ne želim da umrem", rekla je za People u intervjuu objavljenom nakon pokretanja podkasta. "Nisam završila sa životom, nisam završila s ljubavlju, nisam završila sa stvaranjem, nisam završila s, nadam se, menjanjem stvari nabolje. Jednostavno nisam završila", dodala je.

(Kurir.rs/Index.hr/T.B.)

Bonus video:

03:00

U SRBIJU STIŽU INOVATIVNI LEKOVI ZA RAK DOJKE! Pacijentkinja: Srećna sam i zahvaljujem se RFZO! Očekujem MANJI STEPEN SMRTNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track