STUPILA JE U BRAK SA MUZIČKOM IKONOM SA SAMO 14 GODINA, PA NASLEDILA NJEGOV "PRIVATNI RAJ": Kralj roka danas bi napunio 89 godina
Foto: Profimedia

DANAS BI NAPUNIO 89 GODINA

STUPILA JE U BRAK SA MUZIČKOM IKONOM SA SAMO 14 GODINA, PA NASLEDILA NJEGOV "PRIVATNI RAJ": Kralj roka danas bi napunio 89 godina

Pop kultura -

Američki pevač Elvis Prisli, čija se udovica Prisila Prisli (77) i dalje često priseća njihovog turbulentnog braka, danas bi napunio 89 godina.

Venčanje koje je pratio čitav svet održalo se 1967. godine, no Prisila je više puta spomenula kako je znala da njihov brak neće biti jednostavan, piše Eonline.

Prisila Prisli, Elvis Prisli
foto: Profimedia

- Elvis je imao veliki uticaj na moj život, u svakom pogledu. Bio je moj mentor, moja sigurnost, moje sve - komentarisala je u jednom od intervjua.

Nakon smrti oca Vernona Prislija, 1979. godine, Prisila postaje ključna osoba u održavanju legende Elvisa te njihove kuće Grejslend kao turističke destinacije koja i danas privlači na hiljade turista.

To je vila u kojoj su živeli, imanje broji 5,6 hektara te se nalazi u Memfisu, Tenezi.

Elvis je bio tema niza filmova, a u onome od prošle godine, naglasak je i na braku s Prisilom, koji je bio sve samo ne klasičan.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Gomilanje bogatstva i njegovi stalni koncerti onemogućili su im miran život.

Elvisova je ostavština i danas itekako živa, ima fanove širom sveta, zapamćen je kao jedan od velikana muzike.

Prisila Bealu imala je 14 godina kada je prvi put upoznala Elvisa Prislija (24) na zabavi u Zapadnoj Nemačkoj u septembru 1959. godine. Njen očuh je bio oficir američkih vazdušnih snaga te se s porodicom često selio. Par se odmah zaljubio, on je u to vreme već bio svetska zvezda.

Prisila Prisli, Eli
foto: Profimedia

No, on se ubrzo vratio u Ameriku te su ponovo počeli izlaziti 1962. godine, kad ju je pozvao da dođe u Los Anđeles. Elvis joj je poslao jednosmernu kartu i Prisila je ostala.

Iako je bio sklon ekscesima i glumio frajera, nikada se nije u potpunosti oporavio od prerane smrti majke 1958. godine, koju je obožavao.

Elvis je bio ikona muzičke, ali i modne scene, znao je da se mora kretati na poseban način, a da bi to naglasio, želeo je fantastična odela. Često je plesao i nastupao u odelu s resicama i aplikacijama, svesno izazivajući pokretima, što bi izludelo njegove brojne obožavateljke.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Na kraju ga je ta karijera i uništila, njegovo je zdravlje bilo toliko narušeno zahvaljujući ekstremnim količinama lekova te je preminuo u 42. godini života.

U popodnevnim satima 16. avgusta 1977. pronađen je bez svesti u svojoj vili u Grejslendu te je hitno prebačen u bolnicu gde je proglašen mrtvim. Sahranjen je na tlu Grejslenda, koji i dalje privlači obožavatelje te se pretvorila u vrlo uspešnu turističku atrakciju.

(Kurir.rs/24sata.hr/Eonline/T.B.)

Bonus video:

00:58

STARIJA MUZIKA SE NARUČUJE JER MODERNA BAŠ I NE VALJA Željko Vasić: Postoji marketing, ljudi više ne pitaju i ne procenjuju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track