NOVI KRALJ I KRALJICA JEDNIM POTEZOM STAVILI TAČKU NA AFERU KOJA JE PRETILA DA RAZORI MONARHIJU: Šuška se da je zato i SEO NA TRON
Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

SADA JE SVE JASNO

NOVI KRALJ I KRALJICA JEDNIM POTEZOM STAVILI TAČKU NA AFERU KOJA JE PRETILA DA RAZORI MONARHIJU: Šuška se da je zato i SEO NA TRON

Pop kultura -

Danski presto preuzeo je novi kralj Frederik, a poljubac sa suprugom Meri na balkonu palate stavio je tačku na svim lošim pričama koje su kružile o njihovoj krizi braka.

Nakon što je danska kraljica Margareta abdicirala s trona, njen sin Frederik seo je na presto te postao novi danski kralj.

55-godišnji monarh bio je vidno ganut kada je proglašen kraljem na balkonu palate Christiansborg, a fotografi su ga uhvatili dok je brisao suze radosnice pozdravljajući narod.

kralj Frederik
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nekoliko trenutaka kasnije Frederiku su se na balkonu pridružili supruga Meri, koja od sada nosi titulu danske kraljice i njihova djeca Kristijan, Izabela i blizanci Vinsent i Žozefin.

Par je mahao okupljenom mnoštvu, koje je prema prvim procenama brojalo preko 100 hiljada ljudi, a u jednom trenu su se i poljubili pa je njihova fotografija odmah obišla internet. Tim postupkom su još jednom pokušali ućutkati glasine da im je brak u rasulu zbog čega su glavna tema medija proteklih meseci.

Kralj Frederik
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, u novembru prošle godine časopis ''Lecturas'' objavio je fotografije princa Frederika s meksičkom rijaliti zvezdom Genovevom Kasanovom. Atraktivna plavuša i Frederik uhvaćeni su u Madridu gde su prisustvovali izložbi legendarnog umetnika Pabla Pikasa. Slavna Meksikanka brzo je demantovala glasine o aferi i okarakterisala ih kao zlonamerne i neistinite.

kralj Frederik
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Svaka izjava ovog tipa ne samo da nema veze s istinom, već lažno predstavlja činjenice na zlonameran način. Ovo je već u rukama mojih advokata koji će se pobrinuti za odgovarajuće korake kako bi zaštitili moje pravo na čast, istinu i privatnost", rekla je za časopis Hola!.

Neki stručnjaci tvrde da je, sada bivša kraljica, Margareta II adbicirala s danskog trona i promovisala svog sina prestolonaslednika Frederika u mudrom pokušaju da spasi dansku monarhiju i spreči katastrofu njegovog braka s Meri. Njena odluka da završi svoju vladavinu došla je samo dva meseca nakon što su postali tema tabloida.

0652898459, Danska, kraljica, Kraljica Margareta, kraljica Margareta II, 50. godišnjica vladavine
foto: Martin Sylvest / AFP / Profimedia

Inače, Frederik i Meri u braku su od 2004. godine, a upoznali su se 2000. na Olimpijadi u Sidneju. 2005. godine dobili su svoje prvo dete sina Kristijana, a 2007. godine rodila im se kći Izabela. Pre 13 godina dobili su i blizance.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/T.B.)

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track