IZGRADILA IMPERIJU, BILA U ZATVORU I ZAVRŠILA NA NASLOVNICI KAO NAJSTARIJI MODEL IKADA: Svi zinu kada otkrije SVOJE GODINE (FOTO)
Foto: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

KONTROVERZNA LIČNOST

IZGRADILA IMPERIJU, BILA U ZATVORU I ZAVRŠILA NA NASLOVNICI KAO NAJSTARIJI MODEL IKADA: Svi zinu kada otkrije SVOJE GODINE (FOTO)

Pop kultura -

Priča o njoj je više nego kontroverzna i praćena jednom konstantnom - šokom koji pokreće skoro svime što uradi. Iznenadila je nedavno javnost na Instagramu objavivši detalje sa treninga pilatesa. Govore joj da je u 82. u sjajnoj formi i da je izuzetno vitalna. Šta Marta Stjuart kaže o svom izgledu?

Marta Stjuart bila je prošle godine na naslovnoj strani novog broja magazina Sports Illustrated. Ušla je u istoriju kao najstariji model koji se našao na jednoj ovakvoj naslovnici.

"Nisam se izgladnjivala, ali nisam jela hleb i testeninu nekoliko meseci", rekla je u emisiji "Today" pa nastavila: "Išla sam ranije na pilates svaki drugi dan i to je bilo super. Još idem na pilates svaki drugi dan jer je to sjajno I ja jednostavno živim uredan život, dobra ishrana, vežbanje, nega kože...".

Marta se za svoj sjajan izgled zahvalila i genetici ističući da je njena majka uvek nosila samo bikini na plaži. Pričajući o svojoj rutini, otkrila je da svakog jutra pije sok od zelenog povrća. “Mislim da bi svi trebalo da razmišljamo o dobrom životu, uspešnom životu, a ne o starenju. Sve vezano sa starenjem je tako dosadno, znate šta mislim", poručila je Marta Stjuart koja tvrdi da nije imala ijednu plastičnu operaciju.

Marta Stjuart
foto: Noam Galai / Getty images / Profimedia

Marta je američka biznismenka, spisateljica, kuvarica, televizijska ličnost, bivša manekenka i osuđena prestupnica. Osnovala je "Martha Stewart Living Omnimedia", imala je uspeha u raznim poduhvatima, u koje su spadali izdavaštvo, emitovanje, trgovina i e-trgovina. Autorka je više bestselera i izdavač magazina "Martha Stewart Living".

Pre 19 godina osuđena je zbog optužbi vezanih za slučaj trgovanja akcijama farmaceutske kompanije ImClone Systems. Pričalo se da će se time okončati njeno medijsko carstvo ali je ona 2006. vratila profitabilnost kompaniji. Ponovno se pridružila upravnom odboru Martha Stewart Living Omnimedia 2011. godine i postala predsednica kompanije 2012. godine.

Marta Stjuart
foto: Profimedia

Marta Stjuart rođena je u Nju Džerziju, kao drugo od šestero dece, u porodici srednje klase, poreklom je iz Poljske. Kad je Stjuart imala 10 godina, radila je povremeno kao dadilja čuvajući decu Majkija Mantlija, Jogija Bera i Džil MekDugala, igrača Njujorkških Jenkija. Mantliji su imali četiri sina, za koje je Stjuart organizovala rođendanske zabave. Rano je počela da se bavi manekenstvom. Pojavljivala se tada i u TV reklamama.

Marta Stjuart
foto: Ed Geller / Zuma Press / Profimedia

Majka ju je naučila brojnim veštinama, između ostalog, kuvanju i šivenju. Kasnije je naučila procese konzerviranja dok je bila u poseti baki i deki u Njujorku. Njen otac je obožavao baštovanstvo i učio ju je tome. Marta je bila aktivna u mnogim vannastavnim aktivnostima, kao što su bile školske novine i umetnički klub. Završila je srednju školu u Natliju. Pohađala je Barnard Koledž. Da bi platila školarinu, radila je kao model za Šanel. Tokom studiranja upoznala je Andrjua Stjuarta, pravnika sa Jejla, sa kojim se venčala 1961. godine. Diplomirala je istoriju i arhitekturu.

Marta Stjuart
foto: CBS Collection / Everett / Profimedia

Marta se zabavljala sa čuvenim Entonijem Hopkinsom, nakon što je pogledala film "Kad jaganjci utihnu" sa njime u glavnoj ulozi, rešila je da pobegne iz te veze jer nije mogla da prestane da slavnog glumca povezuje sa likom Hanibal Lektora.

Entoni Hopkins
foto: Profimedia

Bila je u 15 godina vezi sa milijarderom Čarlsom Simonijijem, koji je radio u Majkrosoftu i bio šef njihove softverske grupe.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

01:00

ČEKALA SAM SMENU OBEZBEĐENJA, PA UPALA U ŠATOR ROLINGSTONSA Spisateljica šokirala: Naleteo je Kit Ričards, OVO je stavio u pivo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track