KEJT MIDLTON IZAŠLA IZ BOLNICE POSLE DUGOG OPORAVKA, A O KRALJU STIŽU ZABRINJAVAJUĆE VESTI: Evo u kakvom je stanju princeza
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia, Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

OPORAVLJA SE

KEJT MIDLTON IZAŠLA IZ BOLNICE POSLE DUGOG OPORAVKA, A O KRALJU STIŽU ZABRINJAVAJUĆE VESTI: Evo u kakvom je stanju princeza

Pop kultura -

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, izašla je iz bolnice nakon operacije abdomena, vest je koju su preneli britanski mediji i koja je obradovala obožavatelje kraljevske porodice, ali istovremeno ih je zabrinula činjenica da je kralju Čarlsu produžen boravak.

Vest o Kejtinom zdravstvenom stanju objavljena i na zvaničnom profilu na Instagramu princa i princeze od Velsa.

"Princeza Velsa vratila se kući u Vindsor, gde će se oporavljati od operacije. Dobro napreduje. Princ i princeza žele da se zahvale celom timu Londonske klinike, posebno posvećenim zaposlenima koji su joj pružili svu potrebnu negu. Porodica je zahvalna na svim dobrim željama koje pristižu sa svih strana sveta", stoji u objavi.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza je u bolnici bila gotovo dve nedelje, a mnogi su odmah počeli da nagađaju šta je morala da operiše da oporavak toliko dugo traje. Doktor Martin Skur za Daily Mail je otkrio da je dvonedeljni boravak u bolnici izuzetno dug, te da se iz te činjenice da naslutiti da je reč o ozbiljnijem problemu. Ipak, otkriva da je dobra vest to što je reč o planiranom zahvatu, a ne o hitnoj operaciji. Skur je naveo i da se Kejt čini kao žena izuzetno dobrog zdravlja, vitka je i nepušač, a takođe je rodila troje dece, barem koliko javnost zna, bez ikakvih komplikacija.

Takođe nagađa da bi mogla da bude reč o operaciji slepog creva, kamena u žuči ili bruha.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

''Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza od Velsa primljena je juče u londonsku kliniku zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana pre nego što se vrati kući na nastavak oporavka. Na temelju trenutnih lekarskih saveta, malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti pre Uskrsa. Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova izjava izazvati. Nada se da će javnost razumeti njenu želju da održi što više normalnosti za svoju decu i da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni'', pisalo je u saopštenju koje je objavila palata nakon operacije.

Princ Vilijam odložio je brojne angažmane jer se brine o porodici, nije obavljao ni zvanične dužnosti dok mu je supruga u bolnici, a neće ih obavljati ni tokom njenog oporavka kod kuće.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

I dok su Britanci s radošću dočekali vest o Kejtinom oporavku, ono što ih je zabrinulo je to što kralj Čarls mora da ostane duže u bolnici nakon svoje operacije uvećane prostate. Tamo je trebalo da provede samo dva dana, ali to se nije dogodilo.

"Podrazumeva se da će Čarls ostati u bolnici duže od dve noći samo ako dođe do nekog neočekivanog problema", otkrio je izvor za britanski The Sun i dodao da je dodatna noć u klinici zapravo jednostavna mera opreza, ali da bi mogla da izazove nelagodu i nervozu u javnosti.

kralj Čarls
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čarls je bio podvrgnut zahvatu zbog uvećane prostate, benignog stanja koje je uobičajeno kod muškaraca starijih od 50 godina, a njemu je 75. Svoje zdravstvene tegobe je objavio javno kako bi podstakao i druge da pregledaju prostatu.

"Njegovo Veličanstvo želi da se zahvali svima koji su mu prošle nedelje uputili dobre želje i oduševljen je što njegova dijagnoza ima pozitivan uticaj na svest o javnom zdravlju", poručili su ranije iz Bakingemske palate.

Pre zahvata posetio je i snaju, princezu od Velsa, Kejt Midlton, koja se oporavljala u istoj bolnici.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja