ŽENA KOJA JE UČILA MALOLETNICE KAKO DA ZADOVOLJE EPSTAJNA NAPISALA MEMOARE: Čuva spise kao oči u glavi i krije ih po zatvoru
Foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

SPREMNA DA IZNESE SVOJU STRANU PRIČE

ŽENA KOJA JE UČILA MALOLETNICE KAKO DA ZADOVOLJE EPSTAJNA NAPISALA MEMOARE: Čuva spise kao oči u glavi i krije ih po zatvoru

Pop kultura -

Osuđena seksualna trgovkinja Gislejn Maksvel navodno piše sveobuhvatne memoare iz svojih zatvorskih ćelija kako bi se borila protiv dezinformacija o svojim vezama sa Džefrijem Epstajnom, prenosi New York Post. Maksvel misli da će optužbe biti odbačene kad ljudi pročitaju njenu priču.

62-godišnjakinja služi 20-godišnju zatvorsku kaznu za trgovanje ljudima u svrhu seksa, jer je optužena za vrbovanje maloletnih devojaka za Epstajna, koji se ubio u svojoj zatvorskoj ćeliji 2019. godine pre nego što je došlo do suđenja. "Maks kaže da su sva dokumenta u vestima lažna ili dezinformacije. Istina će izaći na videlo tek kad njena knjiga izađe", rekao je bliski izvor.

0647032751, Džefri Epstajn, Gislejn Maksvel
foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Maksvel smatra da su tužioci i sudija napravili niz fatalnih grešaka tokom njenog suđenja pa se u februaru prošle godine žalila na svoju presudu. Sve je pisala koristeći pisaćoj mašini kojoj je pristupila zahvaljujući svom poslu u pravnoj arhivi u zatvoru. "Ima pristup trima ormarićima u pravnom odeljenju i premešta svoj rukopis i papire iz jednog u drugi jer je paranoična da bi neko mogao da ga ukrade ili oda", kazao je izvor.

0647032758, Gislejn Maksvel
foto: SDNY / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Navodno su memoari gotovi, ali se čeka pravi trenutak za objavu. Maksvel je navodno postala povučena i ogorčena, te je čak imala i napade besa. Izvor je objasnio da nije više ista, optimistična osoba kakva je bila pre godinu dana, da je izgubila samopouzdanje i da dane provodi tugujući. Prošlog petka je stigla na Šabat pet minuta pre paljenja sveća jer, kako je objasnila, kapelan je nije nazvao dovoljno rano. Odlučila je da na njega baci sveće, opsuje ga i ode.

Vest o očiglednim Maksvelinim memoarima dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je otkriveno mnoštvo dokumenata povezanih s Epstajnovim i Maksvelinim zločinima u sklopu tužbe Virdžinije Džufri za klevetu protiv Maksvel 2015. godine. Čak 215 dokumenata s ukupno gotovo 5.000 stranica izložilo je opseg Epstajnovog lanca trgovine ljudima u svrhu seksa, njegovu mrežu moćnih saradnika i njegove metode namamljivanja ženskih žrtava.

(Kurir.rs/ New York Post/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track