JEDAN OD AUTORA PESME KOJA JE DIGLA BURU U SRBIJI OTKRIO O ČEMU BRESKVICA PEVA "Ovo dugo niko nije imao,ne razmišljamo o menjanju"
Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

heni za kurir

JEDAN OD AUTORA PESME KOJA JE DIGLA BURU U SRBIJI OTKRIO O ČEMU BRESKVICA PEVA "Ovo dugo niko nije imao,ne razmišljamo o menjanju"

Pop kultura -

Numera “Gnezdo orlovo” sa kojom nastupa Anđela Ignjatović Breskvica na takmičenju “Pesma za Evroviziju” trenutno je jedan od favorita i dok je mnogi podržavaju zbog klasičnog srpskog melosa i lepog teksta, drugi u njoj vide “genocidnu pesmu koja priča o srpskoj hegemoniji na Kosovu”.

Negativni komentari o ovoj pesmi na društvenoj mreži X (bivši Tviter) napravili su pravi haos, a tim povodom pozvali smo jednog od autora pesme, popularnog muzičara Miloša Stojkovića Henny-ja, da nam otkrije šta on, Breskvica i Relja Putniković, poznatiji kao Relja Torino misle o tome.

Heni
foto: Damir Dervišagić

- Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pesma odlična. Predstavlja naš narod. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Tviteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome - rekao je Heni za “Kurir”, a zatim je otkrio i da li se čuo sa Breskvicom i Reljom Torino i kako se oni osećaju:

- Nismo se čuli, ali svi smo lagani. Prvi smo na svim društvenim mrežama i ti negativni komentari nas ne dodiruju previše.

S obzirom na to da iza stihova ove numere na fanovi društvenim mrežama vide poruku o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu, mnogi se pitaju da li će se pesma menjati ako prođe i dobije šansu da nas predstavlja u Malmeu.

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je Heni.

Pesma “Gnezdo orlovo” je trenutni favorit publike, barem ako je slutiti prena pregledima na Jujtubu, a, kako kaže Heni, oni su uspeh i očekivali.

- Pa jesmo. Breskvica je najpopularniji izvođač na takmičenju, ovakvu pesmu dugo niko nije imao a takmičenju i mislim da je ovo spoj melodije i teksta kakav publika voli da čuje. Naša pesma je drugačija i izgleda da se ljudima zaista sviđa - rekao je popularni pevač i otkrio da mu je pored Breskvice favorit Teya Dora.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track