PREMINUO POZNATI GLUMAC POSLE DUGE BOLESTI: Imao samo 67 godina, a od njega su se oprostile ove holivudske zvezde
Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

tuga

PREMINUO POZNATI GLUMAC POSLE DUGE BOLESTI: Imao samo 67 godina, a od njega su se oprostile ove holivudske zvezde

Pop kultura -

Zvezda filmova "Dreamgirls" i "The Viz" Hinton Betl umrla je u 67. godini od duge bolesti. Američki glumac preminuo je ove nedelje u medicinskom centru Sidars Sinai u Los Anđelesu.

Njegova porodica nije otkrila prirodu njegove bolesti, a ne planira da otkrije ni uzrok njegove smrti, navodi The Hollywood Reporter.

Hinton Battle, Hinton Betl
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Hinton je možda najpoznatiji po svom nastupu na Brodveju u "The Viz" - igrao je originalni lik Strašila 1975. godine. Njegova uloga postala je istaknutija nakon što ju je preuzeo Majkl Džekson u filmskoj adaptaciji 1978. godine.

Hinton je takođe glumio Vejna u filmu "Dreamgirls" ​​iz 2006. zajedno sa Bijonse i Dženifer Hadson, a ova mu je odala počast nakon tužne vesti.

„Ove nedelje smo izgubili dve nezamenljive brodvejske ikone. Čita Rivera i Hinton Betl! Uvek ću biti zahvalna na njihovoj jedinstvenoj umetnosti i uticaju, kao i načinu na koji su se naši životi ukrštali! Odmarajte se, legende!“

Glumica Sara Mišel Gelar takođe je odala poštu pokojnom glumcu nakon što su zajedno radili na popularnoj TV seriji "Buffy The Vampire Slayer".

Hintonova druga zapažena dela uključuju Sofisticirane dame (1981), The Tap Dance Kid (1984) i Miss Saigon (1991).

Sara Mišel Gelar, Hinton Betl
foto: Printscreen/Instagram

Dobio je nagradu Toni za svaku od tih uloga i to u kategoriji istaknutog glumca u mjuziklu.

Rođen 29. novembra 1956. u Nojbriku, Rajnland-Palatinat, Zapadna Nemačka, Hinton je rođen i odrastao u Vašingtonu, DC, i Njujorku. Pre svog prodora na Brodveju sa The Viz sa samo 15 godina, američki glumac je dobio stipendiju za Školu američkog baleta.

Nakon tri decenije na njujorškoj sceni, Hinton je na kraju napravio skok u film i televiziju. Nastupao je u filmovima Dreamgirls, Smash, These Old Broads, Quantum Leap, Touched by an Angel i Buffy The Vampire Slayer. Godine 2017. glumac nemačkog porekla pokrenuo je Akademiju za borbeni ples Hinton. Osim glume i plesa, Hinton je kratko bio pevač sredinom 1980-ih i objavio solo album pod nazivom Untapped 1986.

(Kurir.rs/The Sun/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track