BEOGRAĐANKI ČIJE HALJINE OBOŽAVA KEJT MIDLTON URUČENO NAJPRESTIŽNIJE PRIZNANJE: Evo ko je dočekao Roksandu u Bakingemskoj palati
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

ponela zanimjivu haljinu

BEOGRAĐANKI ČIJE HALJINE OBOŽAVA KEJT MIDLTON URUČENO NAJPRESTIŽNIJE PRIZNANJE: Evo ko je dočekao Roksandu u Bakingemskoj palati

Pop kultura -

Veliko bravo za slavnu dizajnerku srpskog porekla. Ona je odavno postala cenjeno ime u svetu mode, a njene kreacije pored brojnih poznatih dama nosila je i princeza od Velsa Kejt Midlton. Slavna Beograđanka dobila je juče najviše priznanje CBE za svoj doprinos u modnom dizajnu. Najviši orden Britanske impreije jeste viteški orden kojim se nagrađuju doprinosi umetnosti i nauci kao i rad sa dobrotvornim i socijalnim organizacijama i javna služba izvan državne službe.

Dobitnica je čuvena Roksanda Ilinčić koja se u Bakingemskoj palati pojavila u raskošnoj haljini u kraljevskoj ljubičastoj boji. Genijalnost njenog dizajna došla je do izražaja, a klasičan crni sako odlično se uklopio sa ostatkom stajlinga.

Kejt Midlton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

O Roksandi Ilinčić piše i Daily mail pa navodi da je reč o umetnici iz Beograda.

- Mnogo sam razmišljala o tome što bi trebalo nositi i šta je prikladno za ovaj događaj, ali takođe sam želela da unesem elemenat nečega što radim i po čemu sam veoma poznata, a to je skulptura, arhitektura, umetnost, i mislim da sam uspela da spojim sve to - određene tradicionalne elemente i nešto malo nesvakidašnje - rekla je o svom modnom izdanju.

Priznanja je uručivalal sestra kralja Čarlsa III princeza Ana. Britanski monarh trenutno se oporavlja nakon što je prošlog petka imao operaciju prostate na londonskoj klinici. Oporavak će trajati mesec dana, kraljica Kamila juče je otvorila novi centar u poznatoj bolnici u Londonu i rekla kako se njen muž oseća.

Roksanda Ilinčić
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Kejt Midlton poput kralja pauzira od javnih angažmana zbog operacije abdomena, oporavljaće se dva do tri meseca. Zbog takvog stanja britanski dvor suočava se sa određenom duplom krizom, a kao što je i najavljivano, deo dužnosti pripao je princezi Ani. Pored nje, mnogi pogledi upereni su i ka njenom bratu, princu Edvardu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

01:59

MODA SE VRATILA U NIŠ NA VELIKA VRATA! Lokalni dizajneri organizovali reviju posle 20 GODINA, evo šta kažu kako se oblače Nišlije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track