SKANDAL! PALA OSTAVKA ZBOG NAMEŠTANJA EVROVIZIJE! Javni servis pod lupom, umešao se savet za KORUPCIJU, a oglasila se i direktorka
Foto: Printscreen RTS

skandal!

SKANDAL! PALA OSTAVKA ZBOG NAMEŠTANJA EVROVIZIJE! Javni servis pod lupom, umešao se savet za KORUPCIJU, a oglasila se i direktorka

Pop kultura -

Vanja Vardjan, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Javnog servisa Slovenije je dao ostavku. Razlog za ostavku su navodne nepravilnosti u izboru slovenačke pesme za Pesmu Evrovizije, kojim se bavi i KPK (Komisija za sprečavanje korupcije).

Direktorka Televizije Slovenije (TV SLO) Ksenija Horvat već je prihvatila ostavku, objavila je Radiotelevizija Slovenije (RTV SLO).

On je dao osrtavku kako bi osigurao nepristrasno ispitivanje činjenica u realizaciji projekta Pesme Evrovizije i iz brige za dobrobit RTV SLO, Pesme Evrovizije i izabranog izvođača, navodi se u saopštenju.

Vanja Vardijan
foto: Printscreen/Youtube

RTV SLO navodi da tokom dosadašnjeg uviđaja nisu uočeni znakovi koruptivnih radnji.

Ipak, moraju se sprovesti procedure da bi se identifikovale moguće nepravilnosti. Na javnoj radio-televiziji ističu i da je snimak slovenačke predstavnice Rejven do sada dostigao skoro pola miliona pregleda.

TV Slovenija će u maju direktno prenositi tri evrovizijske manifestacije. Navode o sumnji na nepravilnosti u realizaciji projekta Pesme Evrovizije već razmatra Komisija za sprečavanje korupcije (KPK).

Kako je nedavno preneo portal N1, KPK je početkom januara trebalo da dobije prijavu sa navodima o navodnim nepravilnostima u sprovođenju javnog konkursa za izbor ovogodišnjeg predstavnika na Pesmi Evrovizije.

RTV Slovenija je na decembarskoj konferenciji za novinare otkrila da je Rejven izabrana za ovogodišnju pesmu Evrovizije. Pevačica je izabrana između više od stotinu prijavljenih.

Na sličan način je grupa Joker Out izabrana za nastup na Evroviziji prošle godine. Pre toga, na manifestaciji RTV Slovenija Ema obavljen je izbor slovenačke kompozicije za Pesmu Evrovizije, gde je predstavnik izabran telefonskim glasanjem publike i glasovima stručnog žirija.

Poslednja Ema bila je 2022. godine, kada je grupa LPS izabrana za nastup na Evroviziji.

(Kurir.rs/RTV SLO/T.J.)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track