U HAOS OKO EVROVIZIJSKE PESME UMEŠAO SE I PREMIJER: Predstavnici stavljeni na STUB SRAMA, razbesneli javnost ZBOG OVOGA (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

PESMA POSTALA VIRALNA

U HAOS OKO EVROVIZIJSKE PESME UMEŠAO SE I PREMIJER: Predstavnici stavljeni na STUB SRAMA, razbesneli javnost ZBOG OVOGA (VIDEO)

Pop kultura -

Španski premijer Pedro Sančez stao je u odbranu evrovizijske pesme svoje zemlje nakon što je proglašena "antiženskom". Prema BBC-ju, elektro-pop pesma dua Nebulossa "Zorra" našla se na udaru kritika zbog naslova koji znači "lisica".

Ta reč se često koristi kao "kučka" ili "drolja" u španskom slengu. U saopštenju Feminističkog pokreta grada Madrida stoji da pesma "vređa žene na seksistički način", ali premijer Sančez je odbacio kritike rekavši da pesma "dovodi u pitanje seksističke stereotipe".

Nebulossa, Evrovizija
foto: Printscreen YouTube

Pesma postala viralna senzacija

"Čini mi se da feminizam može da bude i zabavan", rekao je u emisiji "Al Rojo Vivo" na televiziji La Sexta. Pesmu "Zorra" izvodi Nebulossa, duo koji čine supružnici Marija Meri Bas i Mark Dasous iz sela Ondara u Alikanteu. U braku su 20 godina i imaju dvoje dece.

Pedro Sančez
foto: EPA Olivier Matthys

Inače, Nebulossa je izabrana da predstavlja Španiju u televizijskom takmičenju prošlog vikenda pobedivši drugoplasiranog Horhea Gonzaleza sa samo dva glasa više. Njihova pesma je odmah postala viralna senzacija s više od 2,5 miliona pregleda na Jutjubu.

Par je izjavio kako je zatečen uspehom. "Nismo ovu pesmu radili s namerom da bude himna", rekli su španskom listu El Pais. "Ljudi su je usvojili kao takvu i to je najbolja stvar koja može da se desi umetniku. Retkima se to dogodi", dodali su.

(Kurir.rs/ BBC/ L. S)

Bonus video:

00:09

Breskvica generalna proba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track