"CVILIM I PLAČEM KAD DOBIJEM PENZIJU" Naš glumac i kompozitor živi na ivici siromaštva, jedva sastavlja kraj s krajem, a nekad...
Foto: Zorana Jevtić

tužno

"CVILIM I PLAČEM KAD DOBIJEM PENZIJU" Naš glumac i kompozitor živi na ivici siromaštva, jedva sastavlja kraj s krajem, a nekad...

Pop kultura -

Boris Bizetić, glumac, kompozitor, tekstopisac i voditelj, decenijama je gradio uspešnu karijeru na našim prostorima.

Tokom svoje dugogodišnje karijere pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom” drugim pevačima, što ga je kasnije skupo koštalo.

Naime, kako je već u penzionerskim danima, Bizetić je istakao da svojim primanjima ni najmanje nije zadovoljan, baš naprotiv.

Boris Bizetić
foto: Pritnscreen

Boris je prilikom jednog gostovanja otkrio kako reaguje na svoju finansijsku situaciju i momenat kada mu poštar uruči penziju.

- Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je - rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz”.

Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. S druge strane, nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

Boris Bizetić
foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

- Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar - objasnio je Boris Bizetić svojevremeno.

Inače, ćerka Borisa Bizetića, pevačica Doris Bizetić, već godinama vodi bitku protiv teške bolesti. Naime, njoj je pre nekoliko godina dijagnostikovana multipla skleroza, a ovo saznanje zauvek je ostavilo bolan trag u njenom, ali i životima njenih najbližih.

Doris Bizetić
foto: Printscreen Instagram

- Mi smo porodica koja ne može da propusti dan, a da se ne napravi neki štos. Mi jedno drugo zasmejavamo. Mi gledamo na okolinu drugačije od onih koji se skandalazuju od onog što pročitaju u novinama. Mi se smejemo stvarnosti. Smeh je veoma lekovit. Ta mogućnost da se smejemo tužnim neprikladnim i ružnim stvarima životu daje posebnu notu. Život se menja iz dana u dan i sve je suroviji, pa je red da mu se nasmejemo. Ko se brine, taj neće biti zdrav. Treba odagnati brigu i sam sebi pomoći. Ne bi trebalo očekivati da te neko drugi zabavi. Ako te neko preko dana nije razvesilio, razvesili sam sebe ako si tome vičan - rekao je Bizetić svojevremeno.

(Kurir.rs/Blic/T.J.)

Bonus video:

03:03

Poslednji susret Bata Živojinović i Boris Dvornik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track